18:15 12.11.2013

Прокуратура задоволена запобіжним заходом для Власенка

2 хв читати
Прокуратура задоволена запобіжним заходом для Власенка

Представник прокуратури Дмитро Борзих вважає, що суд обґрунтовано обрав захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку запобіжний захід у вигляді застави.

"Суд, розглядаючи клопотання заступника генпрокурора, ухвалив обґрунтоване рішення. Сума застави відповідає майновому статусу Власенка", - сказав заступник начальника першого відділу управління процесуального керівництва Генпрокуратури Д.Борзих в Києві у вівторок.

Стосовно ж доводів захисту про політичне підґрунтя у цій справі, то, за словами прокурора, ці заяви "не витримують критики". "Це звичайний побутовий конфлікт", - сказав він.

За його словами, прокуратура займається розслідуванням цієї справи, оскільки на момент скоєння злочину С.Власенко був народним депутатом.

Відповідаючи на запитання про те, як могла експертиза в 2013 році підтвердити факт побиття у 2009 році, прокурор сказав: "Після кожного факту побиття потерпіла зверталася до медичних установ, і ці факти зафіксовані медичними документами. Відповідно, в подальшому, коли кримінальне провадження було відкрито за новим КПК, у 2013 році була призначена нова судова експертиза , на підставі висновків тієї медичної документації, яка була отримана безпосередньо після побиття".

Відповідаючи на запитання про те, чому Генпрокуратура тільки зараз вирішила обрати запобіжний захід С.Власенку, незважаючи на те, що всі слідчі дії проводилися ще в січні - лютому цього року, прокурор сказав: "Слідчий приймає рішення про пред'явлення особі підозри після проведення необхідного комплексу слідчих дій. Відповідно, було прийнято і звернення до суду для обрання запобіжного заходу. Раніше не було підстав".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА