10:43 13.11.2013

14 журналістів українського Forbes написали заяви про звільнення у зв'язку зі "спробою змінити редакційну політику"

2 хв читати

14 журналістів українського видання Forbes у вівторок написали заяви про звільнення через "спроби змінити редакційну політику", повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на шеф-редактора Forbes Бориса Давиденка.

Інформацію також підтвердив головний редактор сайта Forbes.ua Олександр Рубан.

"Він повідомив, що у вівторок головний редактор проекту "Forbes Україна" Михайло Котов" без пояснення причин "відхилив прийняту раніше заявку теми про радників першого віце-прем'єра Сергія Арбузова", - пише "Українська правда".

А.Рубан наголосив, що головний редактор вправі приймати те чи інше рішення. "Мені сказали, що буде перелік тем, про які ми писати не зможемо, але широкий вибір залишиться", додав він.

А.Рубан заявляє, що в таких умовах не зможе продовжувати працювати. Разом з ним подали заяви про звільнення за власним бажанням шість журналістів сайта і восьмеро співробітників журналу.

Однак, за його словами, звільнення відбулося "не через конкретний випадок, відбувалася ціла низка подій, з яких стало зрозуміло, що буде щось змінюватися".

Український Forbes на сьогодні належить медіахолдингу UMH, який нещодавно придбала група компаній ВЕТЕК Сергія Курченка.

20 червня, в день, коли стало відомо про продаж холдингу УМХ Сергію Курченку, колишній головний редактор журналу "Forbes Україна" Володимир Федорин заявив, що вважає продаж журналу кінцем проекту в його нинішньому вигляді. У зв'язку з цим він висловив намір піти з посади з 1 жовтня, тоді як його контракт завершується 1 грудня цього року.

До складу медіа-холдингу UMH group входять газети "Аргументы и Факты в Украине", "Комсомольская правда в Украине", тижневики "Корреспондент", "Теленеделя", українська роздрібна мережа "Своя преса" з понад 860 торговими точками у 10 регіонах. Крім того, холдинг має ліцензії на видання журналів Forbes і Vogue.

UMH group також належать радіостанції: чотири мережевих ("Авторадіо", "Наше Радіо", "Ретро FM", Європа плюс ) і дві локальних (Джем FM і "Голос Столиці"), локальні інформаційні інтернет-ресурси Korrespondent.net, футбол. UA, Vgorode.ua, інтернет -портали Bigmir.net і I.ua, www.Dengi.ua, www.Gloss.ua, www.Segodnya.ua, www.iSport.ua, www.KP.ua, www.AiF. UA, www.Novynar.com.ua, www.Ricardo.com.ua, www.Tv.ua і www.Vgorode.ua . Також до складу групи входить телеканал "Меню ТБ".

На ринок Росії UMH group вийшов у 2003 році. У російський видавничий портфель холдингу входять шість журналів: "Теленеделя", "Футбол", "Історії з життя", "Успіхи і поразки", "Історії про кохання" і "Лінія долі", а також видавничий дім "Популярна преса".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА