14:51 13.11.2013

Україна розширюватиме співпрацю з Бразилією у фармсфері

1 хв читати

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) і Національне агентство санітарного нагляду Бразилії підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці.

Як повідомила прес-служба Держлікслужби, підписання відбулося 6 листопада 2013 року під час візиту української делегації до Бразилії в рамках чергового, шостого засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

У рамках меморандуму передбачається створення механізмів співпраці у сфері нагляду за станом охорони здоров'я, надання методичної підтримки в процесі обміну технологіями, спільної розробки проектів і науково-технічних досліджень між Бразилією і Україною.

Крім того, в рамках меморандуму заплановано налагодження каналів комунікації з питань фармацевтичних стандартів, введення вимог Належної виробничої практики (GMP) та відповідних норм законодавства.

Документ також визначає механізми здійснення регулярного обміну інформацією про новітні розробки у сфері охорони здоров'я і контролю якості лікарських засобів тощо.

Як зазначив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників (AIPM Україна) Володимир Ігнатов, меморандум може дозволити реалізувати проекти із трансферу українських технологій на ринок Бразилії.

"Це може бути хорошим прикладом", - сказав він.

Водночас він зазначив, що на фармацевтичному ринку України не представлені бразильські препарати.

Як повідомлялося, ПрАТ "Індар" (Київ), єдине українське підприємство з повним циклом виробництва інсулінів, планує в 2014 році розпочати виробництво інсуліну в Бразилії на заводі, побудованому за технологією "Індар".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА