14:13 21.07.2009

ОДКБ готова до співпраці з Україною у сфері гарантування безпеки – генсек організації

2 хв читати

У секретаріаті Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) з увагою сприйняли рішення Верховної Ради України про створення міжфракційної депутатської групи з інформування громадян України про діяльність ОДКБ, заявив "Інтерфаксу-АВН" генсек ОДКБ Микола Бордюжа.

"Ми готові до співпраці з Верховною Радою України, готові надати парламентаріям усю необхідну інформацію про діяльність і перспективи розвитку організації. Тим паче, нам є що сказати і що показати", - сказав М.Бордюжа, коментуючи рішення Верховної Ради.

Генеральний секретар ОДКБ нагадав, що у форматі ОДКБ створено значну нормативну базу, реалізуються масштабні акції у сфері безпеки. Зокрема, операція "Канал", що проводиться під прапором ОДКБ уже протягом шести років, визнана ООН одним із найбільш ефективних міжнародних проектів. Світова спільнота підтримує й інші операції, організовувані ОДКБ: "Нелегал" - з протидії незаконній міграції, "Проксі" - з припинення кіберзлочинності тощо.

"Усе це дає право говорити про ОДКБ як про дієву організацію, що реалізовує широкий спектр завдань у сфері колективної безпеки", - наголосив М.Бордюжа.

Генеральний секретар зазначив, що в ОДКБ є досвід взаємодії з Україною у форматі тієї ж антинаркотичної операції "Канал". "Але хотілося б, щоб наша співпраця будувалася на плановій основі та в ширшому спектрі завдань. Тим паче, все це йде лише на користь і державам-членам ОДКБ, і Україні", - сказав М.Бордюжа.

Про створення у Верховній Раді України міжфракційної депутатської групи з інформування громадян України про діяльність ОДКБ М.Бордюжу офіційно поінформував керівник групи Анатолій Толстоухов.

Головним завданням групи, наголошується в листі депутата українського парламенту, що надійшов до секретаріату ОДКБ, є вивчення всіх аспектів організації, діяльності та перспектив розвитку ОДКБ. "Нині, враховуючи необхідність побудови нових контурів загальноєвропейської безпеки, Україні вкрай необхідна ця інформація", - наголошується в листі.

Українські парламентарії звернулися до М.Бордюжі з проханням про надання офіційної інформації стосовно ОДКБ, про запрошення представників групи на заходи організації та про надання допомоги для встановлення контактів між Парламентською Асамблею ОДКБ та Верховною Радою України.

У листі керівника депутатської групи А.Толстоухова наголошується, що до складу групи увійшли представники всіх фракцій Верховної Ради - Компартії України, Партії регіонів, Нашої України - Народної самооборони, Блоку Володимира Литвина та Блоку Юлії Тимошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА