15:22 14.11.2013

Янукович підтримує докорінну модернізацію "Запоріжсталі"

2 хв читати
Янукович підтримує докорінну модернізацію "Запоріжсталі"

Президент України Віктор Янукович привітав проведення докорінної модернізації Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь", що сприятиме стабільному надходженню валюти до країни.

"Стабільна робота "Запоріжсталі" - це стабільне надходження валютного виторгу до України надійне джерело доходу державного бюджету. Все загалом допомагає підвищувати рівень життя наших громадян, рівень їхнього соціального захисту", - сказав В.Янукович на урочистому зібранні, присвяченому 80-річчю діяльності комбінату під час своєї робочої поїздки до Запоріжжя у четвер.

Глава держави зазначив, що український металургійний комплекс є фундаментом економічної потужності країни , основою її конкурентного потенціалу.

"Запоріжсталь" - це важлива ланка і один з флагманів чорної металургії України", - сказав В.Янукович.

За його словами, підприємство вже багато років відіграє важливу роль в економіці України, входить до п'ятірки найбільших підприємств країни і продовжує розвиватися, незважаючи на глобальну економічну кризу.

В.Янукович підтримав здійснену на підприємстві модернізацію, реконструкцію, встановлення нового обладнання і зазначив, що "Запоріжсталь" досягла певних успіхів у проведенні глибокої структурної модернізації вітчизняної промисловості.

В.Янукович також висловив задоволення з приводу вирішення екологічних питань на підприємстві, зокрема з приводу впровадження сучасних газоочисних споруд, що поліпшують екологічну ситуацію.

Глава держави також привітав плани підприємства із заміни застарілого мартенівського способу виплавки сталі більш сучасним конверторним способом.

"Я думаю, що мартенівське виробництво залишиться в історії як застаріле", - сказав В.Янукович, зазначивши, що впровадження нових технологій надає можливість скоротити шкідливі викиди.

Під час урочистих заходів президент вручив державні нагороди працівникам "Запоріжсталі".

"Запоріжсталь" - одне з великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і має попит на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу.

Спеціалізація - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, х/к лист, х/к рулон завтовшки 0,5-8,0 мм з вуглецевих, низьколегованих, легованих та іржотривких сталей, а також сталева стрічка і жерсть. Основні споживачі продукції - виробники зварних труб, підприємства автомобільного, сільськогосподарського, транспортного машинобудування, виробники побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є АТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) і група компаній "Смарт- холдинг" (23,75%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА