15:25 15.11.2013

Медведєв звертає увагу Азарова на необхідність виконання зобов'язань із закачування газу до ПСГ

2 хв читати
Медведєв звертає увагу Азарова на необхідність виконання зобов'язань із закачування газу до ПСГ

Прем'єри Росії та України Дмитро Медведєв і Микола Азаров під час телефонної розмови у п'ятницю обговорили поточні питання торговельно-економічної співпраці між двома країнами, повідомили в прес-службі уряду РФ.

"Під час розмови російський прем'єр звернув увагу українського на необхідність виконання українською стороною зобов'язань із закачування газу до ПСГ в обсягах, достатніх для здійснення міжнародних контрактів", - сказали в прес-службі.

Сторони домовилися продовжити обговорення цієї теми на майбутній зустрічі глав урядів країн СНД у Санкт-Петербурзі в середині наступного тижня.

Напередодні заступник голови "Газпрому" Віталій Маркелов заявив журналістам, що майбутньої зими Україна відчуватиме приблизно 30-процентний дефіцит запасів газу в підземних сховищах для забезпечення транзиту російського газу до Європи, що спричинить катастрофічну ситуацію.

Прес-реліз "Газпрому" за підсумками переговорів голів "Газпрому" та "Нафтогазу України" Олексія Міллера та Євгена Бакуліна в четвер свідчить про те, що сторони далекі від вирішення ситуації. "Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці. Основну увагу було приділено питанням погашення накопиченої заборгованості за поставлений газ і виконання "Нафтогазом України" необхідних умов для безперебійного транзиту російського газу до Європи в майбутній зимовий період", - ідеться в заяві "Газпрому".

"Українські колеги, перебуваючи у скрутній економічній ситуації оплати заборгованості за газ, повністю припинили купувати російський газ і почали відбирати газ із підземних сховищ на заході України", - сказав В.Маркелов.

"Українські колеги закачали до ПСГ цього року лише 17,6 млрд куб. м, що дуже мало. І існують високі ризики проходження осінньо-зимового періоду. Для безперебійного транзиту газу потрібно було закачати 21,5 млрд куб. м. Але сьогодні українські колеги розпочали відбір газу з ПСГ, коли зимовий період іще не настав. За таких темпів відбору на початок похолодання в ПСГ України може залишитися близько 14 млрд куб. м. Це катастрофа. У таких умовах транзит газу з Росії в зимових умовах неможливий унаслідок того, що газу в підземних сховищах не вистачить для компенсації відбору споживачами України", - сказав В.Маркелов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК

Дії з підриву Глобального саміту миру є системними та безпрецедентно масштабними - Кулеба

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 59, на покровському напрямку - до 27 - Генштаб ЗСУ

Унаслідок авіаударів у с. Михайлівка загинули двоє людей, серед них - 12-річний підліток - Донецька ОВА

Генштаб ЗСУ: Найскладніша обстановка зберігається на покровському напрямку, ситуація під контролем

Найближчими днями в Україні збережеться тепла мінлива погода з грозами й короткочасними дощами, можливий град - Укргідрометцентр

Суд заарештував документи районних військово-лікарських комісій Полтавщини

Спікер парламенту Грузії підписав закон про іноагентів

Частка повітряних тривог у загальному часі роботи ТРЦ зросла до 13,4% у травні - УРТЦ

Уночі на Україну чекають грози, у вівторок подекуди град і шквали - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА