13:48 16.11.2013

Тимошенко звернулася до прокуратури через зірвані побачення - захисник

2 хв читати

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко звернулася до Харківської обласної прокуратури у зв'язку зі зривом її короткострокових побачень із соратниками Арсенієм Яценюком, Іриною та Юрієм Луценками, а також віце-президентом Європейської народної партії, депутатом Європарламенту Яцеком Саріуш-Вольським, повідомив захисник екс-прем'єра Микола Титаренко.

"З приводу недопуску до неї Арсенія Петровича і Ю.Луценка, а також представника Європарламенту вона підготовила і подала заяву про скоєння злочину з боку Колпащикова (начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков - ІФ)", - сказав М.Титаренко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю після зустрічі з Ю.Тимошенко.

За його словами, заяви Державної пенітенціарної служби (ДПТС) про те, що причиною скасування побачень стало ГРЗ, не відповідають дійсності.

"Ніякого ГРЗ у Юлії Володимирівни немає. Це все було зроблено для того, щоб зірвати її зустріч Арсенієм Яценюком та Юрієм Луценком. Хочу звернути вашу увагу, що заяви (ДПТС - ІФ) пролунали ще до того, як її обстежили лікарі. Обстеження відбулося о 14.30, а Колпащиков озвучив це (відмову в побаченні через ГРЗ - ІФ) ще з самого ранку, коли з'явилися на зустріч А.Яценюк і Ю.Луценко. Все, що озвучують представники пенітенціарної служби, не відповідає дійсності, це все брехня", - стверджує М.Титаренко.

Він також повідомив, що Ю.Тимошенко сподівається, що їй дадуть можливість провести короткострокове побачення наступного тижня.

"Вона сподівається, що їй дадуть можливість провести зустріч наступного тижня. Але ми чудово розуміємо, у зв'язку з чим не відбувся допуск у ці дні - тому що наступний тиждень доленосний для України", - сказав М.Титаренко.

Як повідомлялося, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, Ірина і Юрій Луценки, які приїхали до Харкова в п'ятницю вранці на короткострокове побачення з Тимошенко, не змогли її побачити.

За інформацією ДПТС, відвідування екс-прем'єра було обмежено до її одужання з метою запобігання можливих ускладнень стану здоров'я.

Начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков зазначив, що при цьому Ю.Тимошенко не обмежують у спілкуванні із захисниками і пообіцяв, що після одужання Ю.Тимошенко зможе скористатися своїм правом на короткострокове побачення.

На думку соратників Ю.Тимошенко, насправді зустріч було зірвано з політичних причин.

Донька Ю.Тимошенко Євгенія і захисник екс-прем'єра Сергій Власенко стверджують, що напередодні жодних ознак застуди у Ю.Тимошенко не було.

Народний депутат Арсен Аваков повідомив, що на другу половину дня планувалася зустріч Ю.Тимошенко з Я.Саріуш-Вольським, однак депутата ЄП повідомили через МЗС про її скасування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА