12:25 20.11.2013

Журналістам Forbes пропонували відступні за звільнення за власним бажанням - екс-редактор видання Каменєв

3 хв читати

Журналістам видання Forbes, що звільнилися, неодноразово пропонували відступні, якщо вони напишуть заяву про звільнення за власним бажанням, заявив екс-редактор відділу політики Forbes.ua Максим Каменєв.

"Це правда... Не було названо конкретні суми, але нам неодноразово повторювали: люди, будь ласка, напишіть заяву про звільнення за власним бажанням, і ви отримаєте відступні - це декілька місячних зарплат", - сказав він в ефірі "5 каналу" у вівторок увечері.

М.Каменєв наголосив, що він та його колеги звільнилися з видання, "коли зрозуміли, що не зможуть працювати так, як раніше".

За його словами, йшлося про те, що якщо раніше редакція публікувала матеріали на актуальну тематику, яку вважала цікавою, то нове керівництво чітко заявило: більше такої свободи у виданні не буде.

Відповідаючи на запитання, що прес-служба медіахолдингу UMH, до якого увійшов Forbes, називає те, що сталося, внутрішнім корпоративним конфліктом, М.Каменєв сказав: "Я не бачу, в чому там внутрішній корпоративний конфлікт".

Він зазначив, що журналістам було просто сказано, що деякі теми просто не висвітлюватимуться на сторінках видання.

У свою чергу виконавчий директор Інституту масової інформації, представник Міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк наголосила, що те, що сталося з журналами "Forbes Украина" та "Корреспондент", спрямовано не на розвиток цих видань, а виключно на введення жорсткої редакційної політики.

"Мета - впливати на цільову аудиторію", - сказала О.Романюк, додавши, що "йдеться про зміну редакційної політики як основний мотив придбання цих ЗМІ".

Вона наголосила, що лише в Україні, на відміну від розвинених країн світу, ЗМІ сприймаються виключно як інструмент політичної дії на електорат.

О.Романюк зазначила, що на сьогодні практично звільнилися дві команди професіоналів, й існує ризик, що популярність видань "Forbes Украина" і "Корреспондент" залишиться лише "обгорткою".

Водночас М.Каменєв наголосив, що не може оцінити, наскільки професійною є нова команда видання Forbes, оскільки на сьогодні на сайті видання виходить дуже мало матеріалів.

Він також зазначив, що на сьогодні ніякої реакції власника медіахолдингу UMH Сергія Курченка на те, що сталося, він не спостерігав.

Як повідомлялося, 14 журналістів українського видання Forbes 12 листопада написали заяви про звільнення через "спроби змінити редакційну політику".

Український Forbes нині належить медіахолдингу UMH, який нещодавно придбала група компаній СЄПЕК Сергія Курченка.

20 червня, в день, коли стало відомо про продаж холдингу UMH Сергію Курченку, колишній головний редактор журналу "Forbes Украина" Володимир Федорін заявив, що вважає продаж журналу кінцем проекту в його нинішньому вигляді. У зв'язку з цим він висловив намір піти з посади з 1 жовтня, тоді як його контракт закінчується 1 грудня цього року.

До медіа-холдингу UMH group входять газети "Аргументы и Факты в Украине", "Комсомольская правда в Украине", тижневики "Корреспондент", "Теленеделя", українська роздрібна мережа "Своя преса" з більш ніж 860 торговельних точок у десяти регіонах. Крім того, холдинг володіє ліцензіями на видання журналів Forbes та Vogue.

UMH group також належать радіостанції: чотири мережеві ("Авторадіо", "Наше Радіо", "Ретро FM", Europa plus) та дві локальні (Джем FM та "Голос столиці"), локальні інформаційні інтернет-ресурси Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, інтернет-портали Bigmir.net та I.ua, www.Dengi.ua, www.Gloss.ua, www.Segodnya.ua, www.iSport.ua, www.KP.ua,www.AiF.ua, www.Novynar.com.ua, www.Ricardo.com.ua, www.Tv.ua і www.Vgorode.ua. Крім того, до групи входить телеканал "Меню ТВ".

До Росії UMH вийшов у 2003 році. До російського видавничого портфеля холдингу входять шість журналів: "Теленеделя", "Футбол", "Истории из жизни", "Успехи и поражения", "Истории про любовь" і "Линия судьбы", а також видавничий дім "Популярная пресса".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА