16:02 26.11.2013

Процедуру митного контролю для вболівальників чемпіонату світу з хокею-2014 буде спрощено

2 хв читати

Україна та Білорусь домовилися про спрощення процедури митного контролю для учасників та вболівальників чемпіонату світу з хокею з шайбою-2014, який відбудеться в травні в Мінську, повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів у вівторок.

Згідно з повідомленням, відповідних домовленостей було досягнуто під час двосторонньої зустрічі першого заступника міністра доходів і зборів України Степана Дериволкова та голови Державного митного комітету Республіки Білорусь Олександра Шпилевського.

"Україна вже має досвід із проведення престижних міжнародних змагань. Ми передали нашим білоруським колегам усі матеріали про заходи та спільні дії митних органів України та Польщі, проведені у рамках Євро-2012. Впевнений, що наші напрацювання допоможуть в організації і чемпіонату світу з хокею", - зазначив С.Дериволков.

Міндоходів також надаватиме інформацію білоруській стороні про організовані групи уболівальників та здійснюватиме їх першочерговий пропуск на українсько-білоруському кордоні. Міністерство також запропонувало визначити перелік пунктів пропуску, в яких буде виділено смуги рухи, позначені емблемою та абревіатурами чемпіонату, для переміщення окремих категорій осіб. На цих смугах запропоновано проводити спільний контроль митними і прикордонними органами України та Білорусі за принципом однієї зупинки на українській або білоруській стороні пункту пропуску.

"Такі заходи сприятимуть створенню комфортних умов для перетину кордону на час проведення чемпіонату", - зазначено в повідомленні.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання стану реалізації проекту "Принекс", впровадження якого розпочалося в березні 2013 року. Згідно з проектом, сторони здійснюватимуть попередній обмін інформацією про товари та транспортні засоби, що перетинають митні кордони України та Білорусі.

"Впровадження цього проекту підвищить ефективність митних процедур та скоротить час на перетин українсько-білоруського кордону, а також зменшить кількість незаконного переміщення товарів", - зазначають у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА