18:14 28.11.2013

В ухваленому Генплані Ялти пріоритетні галузі - курортне господарство та розвиток сфери послуг

2 хв читати
В ухваленому Генплані Ялти пріоритетні галузі - курортне господарство та розвиток сфери послуг

Пріоритетними галузями в розвитку міста мають стати курортне господарство та розвиток сфери послуг, заявив журналістам ялтинський міський голова Сергій Ілаш після ухвалення на сесії міськради Генерального плану розвитку Ялти.

"Генплан Ялти передбачає будівництво конгрес-холу в районі пагорба Дарсан, універсального спортивно-концертного залу на місці Рибзаводу, універсальних торговельно-видовищних комплексів на місці ринку", - сказав С.Ілаш.

Він також повідомив, що передбачається реконструкція стадіону "Авангард", "Пивзаводу", "Будинку торгівлі", будівництво на місці цирку житлово-готельного комплексу, торговельно-розважального центру в районі тролейбусного парку і торговельно-комерційного комплексу.

"Передбачено значне збільшення кількості місць у курортних готелях, винесення промпідприємств за межі міста з використанням територій, що звільняються, під більш прибуткові рекреаційні об'єкти", - зазначив С.Ілаш.

За Генпланом, як повідомив голова міста, передбачається збереження статусу Ялти як визнаного рекреаційного та культурного центру, а також відхід від іміджу Ялти як місця лише пляжного туризму через формування системи послуг, які задовольнять культурний, історичний, пригодницький, екологічний інтерес туристів і місцевого населення.

"Із цією метою планується будівництво Кінофестивального центру на майданчику кіностудії, реконструкція кіноконцертного залу "Ювілейний" та підвищення якісного рівня проведення заходів культурного значення - фестивалів, виставок, конкурсів, зокрема міжнародних", - уточнив С.Ілаш.

В ухваленому Генеральному плані розвитку Ялти на 25 років відзначається, що за всю радянську і пострадянську економічну історію країни регіон Великої Ялти неодноразово розглядався з позицій необхідності цілісного містобудівного розвитку, але жодну зі спроб комплексного рішення соціальних і містобудівних програм не було реалізовано з низки історичних причин.

Серед основних цілей і завдань проваджуваної політики Генплану - поліпшення життя ялтинців, досягнення повної та продуктивної зайнятості населення, послідовне екологічне оздоровлення міста, вирішення транспортних проблем, збереження об'єктів культурної спадщини, а також гармонізація містобудівної діяльності відповідно до норм і стандартів Європейського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА