18:31 28.11.2013

Держспоживінспекція спільно зі світовими виробниками шукатиме контрафакт на українському ринку електропобутової техніки

2 хв читати

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) України звернулася до центральних офісів 12 найбільших світових виробників електропобутової техніки з пропозицією здійснити спільну перевірку українського ринку цих товарів на предмет наявності контрафактної продукції.

"Учора Держспоживінспекція через Міністерство закордонних справ розіслала офіційні листи виробникам продукції відомих торговельних марок із пропозицією делегувати експертів із головних офісів, оскільки лякає бездіяльність представництв цих компаній в Україні, які не надають документів про країну-виробника", - сказав голова відомства Сергій Орєхов на прес-конференції в Києві в четвер.

На його думку, така бездіяльність вітчизняних представництв світових компаній-виробників електропобутової техніки свідчить про те, що вони вступили в змову з "нечесним бізнесом".

Серед компаній, яким розіслано офіційні листи, зокрема, Samsung, Bosh та Indesit.

С.Орєхов зазначив, що раніше до Держспоживінспекції неодноразово надходили звернення від головних офісів різних виробників електропобутової техніки, зокрема Bosh та Siemens, щодо реалізації в Україні контрафактної продукції під їхніми торговельними марками.

За його оцінкою, частка контрафактної продукції на українському ринку електропобутової техніки на листопад 2013 року становить близько 60%.

При цьому С.Орєхов зазначив, що у разі позитивної та оперативної реакції з боку центральних офісів компаній-виробників на офіційну пропозицію Держспоживінспекції буде створено робочу групу з представниками митниці та МВС, яка в змозі "навести лад" на українському ринку електропобутової техніки протягом двох місяців.

"Приїдуть представники офіційних компаній, ми створимо групу вже з митницею, Міністерством внутрішніх справ, і, повірте мені, на підставі всіх цих документів будуть і кримінальні справи, і великі розгляди", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА