18:45 29.11.2013

Представництво ЄС просить українських активістів і правоохоронців утриматися від застосування сили під час акцій

2 хв читати

Представництво Євросоюзу в Україні закликає активістів Євромайданів та правоохоронців утриматися від застосування силових методів, а також висловлює жаль з приводу побиття журналістів.

"Представництво ЄС бере до уваги проєвропейські прагнення, які поділяє значна частина українських громадян. У контексті масштабних демонстрацій, що нині відбуваються, та демонстрацій, запланованих на цей вечір по всій Україні, ми закликаємо усі сторони залишатися спокійними й утриматися від застосування сили", - йдеться в заяві дипмісії, розміщеній в п'ятницю на її сайті.

Крім того, представництво ЄС висловлює жаль з приводу нападу на журналістів та інших дій із застосуванням сили, що мали місце в п'ятницю.

"Представництво ЄС дуже уважно відслідковуватиме результати розслідування правоохоронними органами та сподівається, що особи, винні у цих діях, будуть притягнуті до відповідальності", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, вранці в п'ятницю біля Маріїнського палацу в Києві невідомі побили та розбили камеру журналістам проекту "Громадське TV". Невідомі побили журналістів Дмитра Гнапа та Якова Любчича, розбили камеру та забрали флешку.

Уранці на вході в Маріїнський парк із боку станції метро "Арсенальна" було помічено чоловіка, що виходить із парку, з розбитим до крові обличчям. Понад півтисячі молодих людей спортивної статури, одягнених у спортивні костюми, стояли на площі Конституції в Маріїнському парку. У них не було якоїсь партійної символіки чи інших відмітних знаків.

Пізніше в Інтернеті з'явилася інформація, що постраждалі журналісти звернулися по допомогу до міліціонерів, які перебували в Маріїнським парку. Правоохоронці намагалися з'ясувати обставини події та начебто при цьому постраждали самі.

Згодом міліція Києва відкрила кримінальне провадження у зв'язку з побиттям Д.Гнапа. Інформацію про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2, статті 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Водночас у міліції зазначили, що знімальна група "5 каналу", яка, згідно з повідомленням на сайті телеканалу, також зазнала нападу з боку невстановлених осіб, не зверталася із заявою до правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА