20:23 01.12.2013

Глави МЗС Швеції та Польщі закликають українців до мирних акцій протесту - спільна заява

1 хв читати

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликають українців до проведення мирних акцій протесту.

"Ми закликаємо всіх проводити акції протесту в Києві мирно. У мирному характері акцій протесту істинний прояв європейської суті. Ми переконані, що український народ реалізовуватиме свою мрію європейського майбутнього", - сказано в заяві, розміщеній на сайті МЗС Польщі.

Міністри зазначили, що вони як ініціатори Східного партнерства вітають, що багато українців, "не боячись холоду, проводять протести проти раптового рішення відмовитися від підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом".

"ЄС, як і раніше, готовий підписати угоду, як тільки президент Янукович буде готовий зробити це, й обіцяє допомогти Україні в реалізації її положень. Але за відсутності будь-яких доказів проведення економічних реформ, ми не втягуватимемося у безглузду суперечку за майбутнє України", - сказано в заяві.

Також міністри погодилися з позицією президентів Європейської Ради та Єврокомісії щодо того, що Україна сама має вирішити, як їй співпрацювати з ЄС, і тиск РФ на цьому шляху неприйнятний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА