20:08 04.12.2013

Суд відпустив двох затриманих після сутичок на Банковій - нардеп Ілик

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва відпустив на волю двох молодих людей із числа тих, яким інкримінують штурм Адміністрації президента України на вул. Банковій, повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп Роман Ілик (фракція "Батьківщина").

"Суд завершився. Бояться. Під варту хлопців не взяли. Чому? Тому що відчувають - влада змінюватиметься", - написав він у середу ввечері.

Також народний депутат написав, що колона мітингувальників, яка прийшла під Шевченківський райсуд, "вразила навіть правоохоронців, які говорять: "Ми хороші, не чіпайте нас".

"Відчувають, що виженемо суддів, які приймають злочинні рішення. Щиро вдячний кожному мітингувальнику, кожному нардепові, з якими були в суді, всім, хто стояв під Шевченківським судом Києва й обстоював Андрійка й Зозулю! Хлопці на волі. Це головне", - додав Р.Ілик.

Раніше в середу лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція сформує дві колони мітингувальників, які рушать до Шевченківського районного суду Києва й до будівлі Міністерства внутрішніх справ України.

Лідер "Свободи" пояснив, що в Шевченківському райсуді планується розгляд справи стосовно затриманих активістів Євромайдану. Біля МВС протестувальники вимагали припинити політичні репресії.

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва у вівторок ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці всім дев'ятьом молодим людям, підозрюваним в організації масових заворушень на вул. Банковій біля Адміністрації президента 1 грудня.

1 грудня в Києві сталися численні сутички учасників масових акцій із правоохоронцями на вул. Банковій неподалік Адміністрації президента. Внаслідок цього з обох боків постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

Представники опозиції стверджували, що кордон міліції атакували підкуплені владою провокатори, щоб спричинити силовий варіант розгону акції. При цьому на вулиці перебувало багато мирних учасників акції, які не брали активної участі в протистояннях, але опинилися серед потерпілих під час зачистки.

Через кілька годин після подій МВС повідомило про затримання кількох найактивніших учасників заворушень і, посилаючись на їхні свідчення, заявило про причетність до сутичок активістів партії "Братство". Згодом МВС повідомило про затримання дев’ятьох молодих людей за підозрою в причетності до інцидентів на вул. Банковій у Києві 1 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА