17:10 05.12.2013

Лідеру "Братства" Корчинському пред'явлено підозру за статтею в організації масових заворушень на Банковій 1 грудня. Він перебуває в розшуку

2 хв читати
Лідеру "Братства" Корчинському пред'явлено підозру за статтею в організації масових заворушень на Банковій 1 грудня. Він перебуває в розшуку

Лідеру партії "Братство" Дмитру Корчинському пред'явлено підозру за статтею Кримінального кодексу України щодо організації масових заворушень на вул. Банковій 1 грудня. Він наразі перебуває у розшуку, заявив заступник прокурора Києва Сергій Софієв.

"Вже винесено підозра про те, що він також причетний до цих подій. Вживаються заходи для його затримання та проведення слідчих дій", - сказав С.Софієв на брифінгу в четвер.

Відповідаючи на запитання про те, за якою статтею йому пред'явлено підозру, заступник прокурора сказав, що за ст. 294 КК України - про організацію масових заворушень.

"Ми подали пакет документів , щоб суд дав згоду на його затримання і арешт", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи є Д.Корчинський організатором, заступник прокурора сказав: "Ми не виключаємо можливості цього".

Розслідуванням цього провадження займається столичний главк міліції.

Раніше глава МВС Віталій Захарченко заявляв, що в кримінальному провадженні про масові заворушення на Банковій з'являться нові підозрювані, і дав зрозуміти, що серед них може бути і лідер "Братства" Д.Корчинський.

У ЗМІ з'явилася інформація, що Д.Корчинський нібито виїхав до Росії. Однак він спростував цю інформацію. "Де б я не хотів переховуватися від української тюрми, так це в грозненській. У Росії на мене вже багато років заведено кримінальну справу", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА