13:05 06.12.2013

Голова профільного комітету ВР заявляє про відкриття 12 кримінальних проваджень щодо побиття журналістів на акціях протесту

2 хв читати
Голова профільного комітету ВР заявляє про відкриття 12 кримінальних проваджень щодо побиття журналістів на акціях протесту

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявляє про відкриття 12 кримінальних проваджень за фактом побиття журналістів на акціях протесту в Києві.

"Там різні статті, зокрема перешкоджання журналістській діяльності", - сказав М.Томенко у п'ятницю на нараді комітету з питань свободи слова та інформації.

За словами керівника комітету, 11 журналістів підтвердили, що писатимуть заяви до правоохоронних органів про те, що постраждали під час акцій на Євромайданах.

М.Томенко також зазначив, що 17 журналістів відмовилися писати такі заяви.

Крім того, він повідомив, що відкрито спеціальний рахунок, на який надходять гроші для журналістів, постраждалих під час виконання своїх обов'язків на акціях протесту. За його словами, вже семеро осіб звернулися по допомогу.

У п'ятницю мало відбутися засідання комітету з питань свободи слова та інформації, проте кворуму не було, тому народні депутати, котрі прийшли на засідання, просто обговорили цю проблему.

4 грудня в прес-службі прокуратури Києва повідомили, що розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень працівниками органів внутрішніх справ) і ч. 1 ст. 171 КК (перешкоджання професійній діяльності журналістів) під час масових заходів на вул. Банковій.

1 грудня в Києві сталися численні сутички учасників масових акцій із правоохоронцями на вул. Банковій неподалік Адміністрації президента. В результаті постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА