20:35 09.12.2013

У "Нашій Україні" не вбачають акту вандалізму в знесенні київського пам'ятника Леніну - він давно поза законом

2 хв читати

Пам'ятник Леніну, який у неділю, 8 грудня, було повалено на бульварі Шевченка в центрі Києва, перебуває поза українським законодавчим полем, наголошує прес-секретар третього президента (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка, голова політради партії "Наша Україна" Ірина Ванникова.

"Тоталітарна символіка та топоніміка давно мали бути знищені, і те, що це відбулося не у повній мірі, говорить лише про інертність місцевої влади у виконанні президентських указів та її байдужість до національної історії чи її незнання", - наводить слова І.Ванникової сайт партії "Наша Україна".

Вона нагадала про указ №423/2009 "Про додаткові заходи щодо вшановування пам'яті жертв голодомору 1932-1933 рр. в Україні". У ньому, зокрема, місцевим державним адміністраціям та Раді міністрів АРК доручено вжити в установленому порядку додаткових заходів щодо демонтажу пам'ятників і пам'ятних знаків, присвячених особам, які причетні до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні, а також щодо перейменування в установленому порядку населених пунктів, вулиць, площ тощо, назви яких пов'язані з іменами таких осіб.

"У контексті цих указів не можна говорити про акт вандалізму. Шкодувати за Леніним можуть лише осиротілі комуністи. Зміщення пам’ятника "вождю світового пролетаріату" нічого не порушило, окрім переконань адептів тоталітарної комуністичної ідеології", - вважає І.Ванникова.

Вона висловила переконання, що у київської громади буде достатньо творчих архітектурних рішень про те, чим замінити поваленого радянського "божка".

Як повідомлялося, увечері в неділю, 8 грудня, в Києві група невідомих людей знесла з п'єдесталу пам'ятник Леніну, який стояв на Бессарабській площі неподалік Хрещатика. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 - масові заворушення у зв'язку зі знесення пам'ятника Леніну на Бессарабській площі в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА