17:29 12.12.2013

Правоохоронці оголосили в розшук сина депутата Одеської облради - винуватця ДТП та підозрюваного в низці інших злочинів

2 хв читати

Правоохоронці оголосили в розшук сина депутата Одеської обласної ради Дмитра Кравця, пише газета "Вести" (одеський випуск) у четвер.

За даними видання, відповідну постанову 29 листопада цього року ухвалив Київський суд Одеси у зв'язку із зверненням виконавчої служби. Д.Кравець, який спричинив ДТП, унаслідок якого загинув молодий чоловік, а дівчина стала інвалідом, вийшов на волю за амністією в 2011 році, але відтоді не заплатив ані копійки компенсації сім'ї загиблого в ДТП Василя Карпенка та постраждалій у тій самій аварії Наталії Гусєвій.

"Нам він винен 80 тис. грн за матеріальну шкоду і 250 тис. грн - за моральну. Це рішення щодо компенсації суд ухвалив ще у вересні минулого року. Також він винен близько 800 тисяч грн сім'ї Карпенків. Але віз і нині там, знайти його виконавча служба не може, грошей немає", - наводить газета слова матері Н.Гусєвої Лариси.

Як пояснив голова прес-служби облміліції Володимир Шаблієнко, якщо винуватця ДТП упіймають, його знову доставлять до суду: "Орієнтування для особового складу складено. Коли його знайдуть, то доправлять до суду, який і ухвалить рішення про обрання запобіжного заходу".

Як повідомлялося, в червні 2013 року Малиновський районний суд Одеси випустив із СІЗО Д.Кравця на підписку про невиїзд через погіршення стану здоров'я. У вересні 2012 року стосовно Д.Кравця було порушено кримінальну справу за ч. 5 ст. 185 (крадіжка в особливо великих розмірах або вчинена групою осіб) Кримінального кодексу України. Тоді ж суд заарештував підозрюваного. Йому ставили в провину крадіжку майна загальною вартістю близько 4 млн грн.

Наприкінці 2011 року Київський районний суд Одеси ухвалив рішення амністувати Д.Кравця, який у серпні 2009 року збив на смерть 27-річного чоловіка й залишив інвалідом його 27-річну супутницю. Таке рішення суд прийняв, незважаючи на те, що Д.Кравець врізався в людей на швидкості 112 км/год., неодноразово конфліктував із законом (за даними адвоката постраждалих, винуватець ДТП фігурує в 16 кримінальних справах), був під слідством, а за рік до ДТП його вже амністували за скоєний злочин (заволодіння автомобілем за допомогою насильства).

О.Кравця кілька разів обирали депутатом Одеської міськради, він був секретарем фракції Партії регіонів в Одеській міськраді, в 2010 році став депутатом Одеської облради від Партії регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА