17:50 12.12.2013

Вже відпуcтили 7 з 9 затриманих за події 1 грудня - "Батьківщина"

2 хв читати

Уже відпустили сімох із дев’ятьох затриманих за події 1 грудня на вулиці Банковій і двох із трьох, притягнутих до відповідальності за події біля Кабміну України.

"Ми не зупинятимемося на цьому, ми будемо вимагати їх повної реабілітації і закриття справ", - сказав на брифінгу в четвер у штабі національного спротиву народний депутат фракції "Батьківщина" Павло Петренко.

Він також зазначив, що в п'ятницю розглядатимуть справи ще двох затриманих. Він сподівається, що за ним суди ухвалять правосудні рішення.

Депутат також повідомив, що ще одного затриманого активіста можуть відпустити навіть без судового розгляду після того, як йому у вигляді покарання буде виписано штраф.

У свою чергу, народний депутат від партії "Свобода" Олег Махніцький повідомив, що в четвер на розгляд Шевченківського районного суду Києва надійшли вісім адміністративних протоколів щодо осіб, затриманих під час протистояння бійців спецпідрозділу "Беркут" і мітингувальників на Майдані в ніч з 10 на 11 грудня.

За його словами, ці протоколи суд відправив на доопрацювання.

1 грудня після жорстокого побоїща на Банковій було затримано дев’ятеро осіб. Семеро з них зараз на лікарняних ліжках з важкими травмами, двоє - у СІЗО. 3 грудня Шевченківський райсуд заарештував цих дев’ятьох осіб на два місяці - за підозрою в організації масових заворушень, що передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Як пишуть ЗМІ, це судове засідання вразило все суспільство - на лаві підсудних - сині від побоїв люди в бинтах, суду не було надано жодних доказів, які б доводили винність затриманих або їх небезпеку для суспільству. Через 5 днів після масованих виступів журналістів, депутатів, втручання омбудсмена та іноземних посольств, прокуратура визнала дев’ятьох побитих під Банковою потерпілими і почала слідчі дії та судмедекспертизу у кримінальному провадженні за фактом правопорушень бійців спецпідрозділу "Беркут".

Усі заарештовані не були знайомі між собою раніше. Не мали проблем із законом. Не були членами політичних партій. Жили і працювали в різних містах і в абсолютно різних сферах - там є журналіст Валерій Гарагуц, водій-далекобійник Владислав Загоровка, працівник торгівлі Геннадій Черевко, приватний підприємець Юрій Болотов, фотограф- волонтер Сергій Нужненко, продавець у магазині екстремального одягу Ярослав Притуленко, дизайнер Микола Лазаревський, архітектор Олександр Остащенко, а також у колишньому спіробітник відділу кадрів, слухач ІТ-курсів Єгор Превір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА