12:02 13.12.2013

Багатотисячні недільні мітинги прибічників і противників влади в центрі Києва відділятиме не більше ніж 200 метрів

2 хв читати

Партія регіонів активно готується до наміченого на неділю мітингу в центрі Києва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на Європейській площі в Києві, розташованій за 200 метрів від майдану Незалежності, вже почали монтувати сцену до наміченого на неділю мітингу Партії регіонів.

Декілька десятків робітників монтують конструкцію в п'ятницю вдень. Територія біля входу до Українського будинку обнесена металевою огорожею. При цьому рух у районі Європейської площі не перекрито. Автомобілі рухаються без перешкод, проте поворот на Хрещатик у бік майдану Незалежності перекритий міліцією.

Водночас мітинг прибічників Партії регіонів і нинішньої влади на площі Конституції біля Верховної Ради триває. За оцінками кореспондента, на площі Конституції зібралися близько 3 тис. людей, ще декілька сотень мітингувальників розосереджені у парку у напрямку станції метро "Арсенальна".

У Маріїнському парку стоїть декілька наметів прибічників Партії регіонів, а також польові кухні. Активісти на польових кухнях готують гарячу їжу і чай.

На площі Конституції перед Верховною Радою стоять декілька великих автобусів, проте їх приналежність з'ясувати не вдалося.

Як повідомляє газета "Вести" в п'ятницю, мітинг прибічників влади розпочнеться в неділю о 12.00 на Європейській площі.

Як передають кореспонденти агентства "Інтерфакс-Україна", з регіонів уже виїхали десятки автобусів і готуються додаткові потяги для доправлення прибічників влади в Київ. Зокрема, очікується не менше ніж 10 тис. людей із Дніпропетровської області, понад 20 тис. - із Донецької, велика кількість жителів Криму, Одеської та низки інших областей.

Газета "Вести" цитує лідера фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова: "Ми попросили свої партійні організації в регіонах, щоб вони запрошували людей до Києва. Ніяких сутичок з опозицією влаштовувати не маємо наміру. Просто хочемо, щоб думку наших прибічників було почуто. Поки що наметового містечка не планується. Але якщо багато людей захоче залишитися, думатимемо щось на місці".

Із 3 грудня Партія регіонів організовує щоденні мітинги в Маріїнському парку біля Кабінету Міністрів, де збираються від 5 тис. до 10 тис. людей.

Як повідомлялося, цієї неділі на 12.00 на майдані Незалежності призначено чергове народне віче. Минулої неділі на Майдан вийшло, за різними оцінками, 150-200 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА