11:21 14.12.2013

Український уряд готує дорожню карту щодо приєднання до окремих угод МС - ЗМІ

2 хв читати

Кабінет Міністрів України доручив міністерствам і відомствам подати до Мінекономрозвитку пропозиції щодо можливості приєднання України до окремих технічних регламентів Митного союзу, пише ZN.UA з посиланням на протокол засідання уряду від 11 грудня.

Згідно з повідомленням, Мінекономрозвитку до 17 грудня підготує перелік міжнародних угод Митного союзу, які було розглянуто на засіданнях уряду і ухвалено протокольні рішення щодо можливості приєднання до них.

У п. 5 документа низці міністерств і відомств було доручено подати до 12 грудня до Мінекономрозвитку "пропозиції до проекту дорожньої карти щодо зближення технічних регламентів України до системи технічного регулювання МС разом із переліком української продукції, щодо якої має бути скасовано технічні бар'єри у взаємній торгівлі, а також пропозиції щодо можливості приєднання України до технічних регламентів Митного союзу на альтернативній або безальтернативній основі".

У п. 6 цього документа йдеться: "Підтримати пропозицію Мінекономрозвитку щодо можливості приєднання України до Договору про особливості кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення митного законодавства Митного союзу і держав - членів МС від 5 липня 2010 р., доручивши Мінекономрозвитку і представнику уряду України в Євразійській економічній комісії Суслову В.І. поінформувати про це рішення Євразійську економічну комісію".

Підтримати пропозицію Мінекономрозвитку щодо можливості приєднання України до угод про правову допомогу та взаємодію митних органів держав - членів МС у кримінальних справах та справах про адміністративні порушення від 5 липня 2010 р. та Договору про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансування тероризму під час переміщенні коштів та (або) грошових інструментів через митний кордон Митного союзу, від 19 грудня 2011 р. з урахуванням зауважень, висловлених Генпрокуратурою.

Мінекономрозвитку підготувати до засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня 2013 р. перелік міжнародних угод Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації, які було розглянуто на засіданнях уряду і ухвалено протокольні рішення щодо можливості приєднання до них".

За інформацією ZN.UA починаючи з вересня, Мінекономрозвитку та інші профільні міністерства за дорученням уряду розіслали кілька листів українським асоціаціям виробників товарів і послуг із проханням надати інформацію щодо групи товарів, що поставляються або плануються до поставки на територію країн - членів МС, а також надати пропозиції щодо можливості застосування технічних регламентів Митного союзу на альтернативній основі згідно з Угодою про усунення технічних бар'єрів у взаємній торгівлі між державами - членами МС і країнами - учасницями СНД, які не є членами МС. Останній такий лист було розіслано минулого тижня з проханням терміново надати запитану інформацію, що свідчить про надзвичайний поспіх у підготовці документів до засідання 17 грудня в Москві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА