12:49 15.12.2013

Прихильники Партії регіонів проводять мітинг в Маріїнському парку

2 хв читати
Прихильники Партії регіонів проводять мітинг в Маріїнському парку

У Маріїнському парку у центрі Києва розпочався мітинг прихильників курсу президента України, організований Партією регіонів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", мітинг розпочався з виступів народних депутатів від Партії регіонів Михайла Чечетова і Нестора Шуфрича.

М.Чечетов у своєму виступі засудив дії супротивників нинішньої влади щодо захоплення адміністративних будівель, зіткнення з правоохоронцями та дестабілізації ситуації в країні.

Він подякував присутнім за підтримку курсу президента країни Віктора Януковича, які, за його словами, спрямовані на "побудову Європи в Україні".

У свою чергу Н.Шуфрич зазначив, що заяви учасників Євромайдану про можливі провокації під час мітингів у суботу не підтвердилися.

"Ми спеціально пішли з Європейської площі, щоб не допустити жодних провокацій", - наголосив він.

Політик також зазначив, що ті, хто зібрався в Маріїнському парку з повагою ставляться до присутніх на майдані Незалежності. Він закликав присутніх "стояти до кінця".

Як заявив лідер Всеукраїнської громадської організації "Загальновоїнська спілка України" Олег Калашников, "ми вимагаємо, щоб до відповідальності було притягнуто всіх, хто підняв руку на співробітників правоохоронних органів, захоплював держбудівлі, громив комунальну власність, закликав до захоплення державної влади, зокрема і народних депутатів".

Він наголосив, що прихильники Партії регіонів проводять акцію "як європейці, і вимагають, щоб на Євромайдані теж вели себе по-європейськи".

Оратори наголосили, що мітинг - це безстрокова громадянська акція на підтримку стратегічного курсу президента України Віктора Януковича до стабілізації ситуації в країні.

Виступи зі сцени депутатів активістів та представників регіонів перемежовуються фонограмами патріотичних пісень.

Наразі під сценою біля будівлі Верховної Ради перебувають кілька тисяч людей. Крім цього, прихильники влади розосереджені в Маріїнському парку. Вони стоять групами по кілька десятків людей, що спілкуються, їдять і намагаються зігрітися.

Обстановка спокійна, правопорядок забезпечують кілька десятків правоохоронців, які розосереджені по периметру місця проведення акції.

За металевим парканом, який огороджує будівлю парламенту, перебувають співробітники спецпідрозділу "Беркут", не приведені в бойову готовність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА