12:50 17.12.2013

У Харкові припинено діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом понад 26 млн грн

2 хв читати
У Харкові припинено діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом понад 26 млн грн

Співробітники оперативного відділу ДПІ у Київському районі Харкова спільно з працівниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Харківській області припинили діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом понад 26 млн грн.

Як повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів і зборів у Харківській області, під час перевірки було виявлено, що підприємства, які входять до складу конвертаційного центру, створені (з 2011 року) для сприяння підприємствам всіх форм власності в ухиленні від сплати податків та конвертації коштів із безготівкової в готівкову форму.

"Схема незаконної діяльності конвертаційного центру полягала в тому, що під прикриттям підприємств документально оформлювали неіснуючі операції з продажу товарів (робіт, послуг). Потім ці документи передавали замовникам послуг для відображення в бухгалтерському і податковому обліку з метою незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, заниження своїх податкових зобов'язань із ПДВ та податку на прибуток, за що контрагенти цих підприємств перерахували кошти на їхні поточні рахунки, з подальшим зняттям готівки і її поверненням клієнтам за винятком частини коштів, які були оплатою за надані послуги... За підрахунками фахівців, загальний обіг проконвертованих коштів становив понад 26 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА