15:00 17.12.2013

Уряд звільнив від митних зборів підприємства-учасників міжнародного проекту створення супутника зв'язку "Либідь"

2 хв читати

Уряд України звільнив від сплати митного збору і ПДВ обладнання та товари, що ввозяться на територію держави підприємствами космічної галузі - учасниками міжнародного проекту створення першого супутника національної супутникової системи зв'язку (НССЗ) "Либідь".

Згідно з постановою Кабінету Міністрів N898 від 11 грудня, введені раніше постановою Кабміну N102 від 3 лютого 2010 року митні пільги для учасників міжнародної кооперації в космічній галузі, поширюються на обладнання та товари, які ввозять на митну територію України державне підприємство "Укркосмос" (Київ) і Львівський центр космічних досліджень НАНУ.

Проект створення супутника НССЗ "Либідь" реалізується у рамках контракту, укладеного, ДКАУ та канадською MDA у грудні 2009 року. Фінансування проекту забезпечується за рахунок кредиту EDS у розмірі $254,6 млн, залученого під гарантії уряду України влітку 2009 року. Генпідрядником робіт із виготовлення супутника є MDA - відомий у світі постачальник інформаційних рішень, зокрема для супутникових систем зв'язку.

За даними ДКАУ, планується, що КА "Либідь", який створюють на платформі Express 1000НТ ВАТ "Інформаційні супутникові системи імені академіка Решетньова"(ІСС,РФ), працюватиме на геостаціонарній орбіті в орбітальній позиції 48 градусів східної довготи з використанням трьох променів (по 10 транспондерів у промені): європейсько-українського, західноафриканського та індійського, які зможуть забезпечувати трансляцію до 900 телевізійних каналів.

Договір про розміщення українського супутника на орбіті було укладено у березні 2012 року держадміністраціями зв'язку України (Держспецзв'язку) і Франції.

Запуск супутника, планується забезпечити у квітні 2014 року за допомоги української РН "Зеніт-3SLБФ" з космодрому "Байконур" (Казахстан). Управління супутником здійснюватимме НЦУВКЗ (Євпаторія, АРК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА