16:00 17.12.2013

Європейська фірма ввозила в Україну токсичне рибне борошно - СБУ

2 хв читати
Європейська фірма ввозила в Україну токсичне рибне борошно - СБУ

Слідчі Управління Служби безпеки України у Вінницькій області проводять досудове розслідування за фактом незаконного ввезення в країну продовольчої продукції, яка є потенційно небезпечною і може мати токсичний вплив на організм тварин та людей, завдаючи шкоди їх здоров'ю.

Як повідомляє прес-центр СБ України у вівторок, у вересні та жовтні 2013 року співробітники СБУ спільно з працівниками Вінницької митниці на митному посту "Вінниця-Центральний" затримали дві партії товару "рибне борошно" загальною масою 42 тонни. Продукцію вінницьке підприємство придбало в однієї з європейських фірм-виробників із метою подальшої реалізації українським птахофабрикам.

Правоохоронці не допустили митного оформлення товару та ініціювали низку експертиз фахівцями Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК та Управлінням експертиз і досліджень харчової продукції Міністерства доходів і зборів України з метою перевірки наявності у борошні можливого токсичного вмісту.

"Висновки державних експертів підтвердили, що ввезене в Україну рибне борошно за показниками токсичного елементу "цинк" та загальній бактеріальної забрудненості перевищує максимально допустимий вміст і належить до продукції, яка може призвести до онкологічних захворювань і тварин, і людей, які споживатимуть м'ясо", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 1 статті 201 Кримінального кодексу України (контрабанда отруйних речовин).

У результаті спільних заходів СБ України та Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України розпорядженням головного держінспектора ветеринарної медицини призупинено ввезення на територію країни кормів тваринного походження цього іноземного виробника у зв'язку з виявленням невідповідності показників безпечності рибного борошна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА