17:53 18.12.2013

Угода з МВФ в умовах призупинення євроінтеграції стала б сигналом іноземним інвесторам про серйозність реформаторських намірів влади - ЄБА

2 хв читати

Нова кредитна угода з Міжнародним валютним фондом (МВФ) в умовах призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом стала б сигналом іноземним інвесторам про серйозність реформаторських намірів влади та знизила б побоювання щодо дефолту.

Таку офіційну позицію висловила "Європейська бізнес асоціація" ("ЄБА").

"Рішення уряду наприкінці листопада призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію і ЗВТ з ЄС призвело до тривалої політичної кризи, яка здатна загострити наявні фінансові й економічні проблеми України. Щоб не допустити виходу ситуації з-під контролю і можливого фінансового краху, влада має зробити рішучі кроки для відновлення довіри. В цьому контексті підписання нової кредитної угоди з МВФ дало б чіткий сигнал іноземним інвесторам про серйозність реформаторських намірів української влади, зменшило б побоювання щодо дефолту й відкрило б уряду та вітчизняним корпораціям доступ до дешевшого зовнішнього фінансування", - ідеться в повідомленні "ЄБА", яке має агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в "ЄБА" зазначають, що "підписання угоди з Євросоюзом стало б додатковим запевненням для інвесторів, що українська влада рішуче налаштована реформувати економіку шляхом забезпечення верховенства права, підвищення ефективності управління і створення сприятливішого бізнес-клімату".

"Правління ЄБА переконане, що такі кроки позитивно сприйме вітчизняна й зарубіжна бізнес-спільнота, вони нададуть нового імпульсу інвестиціям, а з ними - економічній модернізації та зростанню", - зазначено в повідомленні.

При цьому, як зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "ЄБА", на позицію асоціації не вплинули домовленості, досягнуті між Україною і Росією під час зустрічі президентів Віктора Януковича та Володимира Путіна в Москві 17 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА