14:04 19.12.2013

Клюєв впевнений, що його заступник Сівкович не причетний до розгону Євромайдану 30 листопада

2 хв читати
Клюєв впевнений, що його заступник Сівкович не причетний до розгону Євромайдану 30 листопада

Секретар РНБО України Андрій Клюєв називає всі звинувачення на свою адресу з приводу нібито причетності до силового розгону Євромайдану 30 листопада " політичної драматургією", він також упевнений у непричетності до цих подій свого заступника Володимира Сівковича.

"Мій заступник теж ніякого відношення до цього процесу не має. Так само - це прояви політичної драматургії", - заявив А.Клюєв в інтерв'ю кореспондентам телеканалу ARD і газети "Берлінер Цайтунг" (Німеччина).

Секретар РНБО наголосив, що сам прийшов до Генпрокуратури, щоб "не було ніяких пересудів".

"Я відповів на всі запитання, після чого була заява Генеральної прокуратури про те, що ніякого відношення до цих подій я не маю", - сказав він.

А.Клюєв додав: "Але у зв'язку з тим, що є політичний інтерес, природно, певні політики намагаються у чомусь мене звинуватити, якось прив'язати до цього питання".

21 листопада уряд України вирішив припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Цього ж дня, організувавшись через соцмережі, люди вийшли на майдан Незалежності на знак протесту.

29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі Угоду не була підписано. Близько 4-ї години ранку 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут жорстоко розігнали людей з Майдану. Тоді повідомлялося про 35 постраждалих і 35 затриманих. Кадри з розгону Євромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі.

Генеральна прокуратура України 14 грудня повідомила про вручення підозр у перевищенні службових повноважень В.Сівковичу, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, екс- начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку. Згідно з повідомленням, 13 грудня О.Попов дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, а наступного дня президент України Віктор Янукович усунув його з посади голови КМДА. Крім того, були відсторонені В.Сівкович, В.Коряк і П.Федчук.

У своїх свідченнях О.Попов розповів, що в ту ніч отримав команду А.Клюєва виконувати вказівки В.Сівковича. Сам В.Сівкович це заперечує.

На притягненні до відповідальності секретаря РНБО за події на Майдані 30 листопада наполягала й українська опозиція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА