20:21 19.12.2013

Понад 40% опитаних киян не вбачають загрози розколу України - соцдослідження R&B

2 хв читати

43% опитаних жителів Києва вважають, що Україні абсолютно не загрожує територіальний розкол, свідчать результати соцдослідження "Кияни: що загрожує Україні?", проведеного 10-14 грудня компанією Research & Branding Group.

Водночас сумарно більшість респондентів допускала той чи інший ступінь імовірності такого розвитку подій: 2% вважали, що розкол України відбудеться точно, 15% - що існує його реальна загроза, а ще 36% допускали таку ймовірність. При цьому в реальність розколу України дещо більше схильні вірити представники старших вікових груп, а серед молоді більше переконаних, що це в принципі неможливо.

Водночас у грудні 2013 року більшість киян допускала той чи інший ступінь імовірності громадянської війни в Україні: 5% вважали, що вона точно розпочнеться, 20% - що існує її реальна загроза, 38% допускали таку ймовірність. Лише 32% жителів Києва вважали, що Україні громадянська війна абсолютно не загрожує. При цьому серед молоді в реальність початку громадянської війни вірить 11%, допускає таку ймовірність 26%, а 56% вважає, що громадянська війна Україні абсолютно не загрожує.

Понад половина опитаних киян (53%) вірить у те, що Україна гідно вийде з нинішньої кризової ситуації, тоді як протилежної точки зору дотримується третина жителів столиці (37%).

Збір інформації здійснювався методом особистого інтерв'ю в місті Києві. Респондентів відбирали за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення міста за статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності становив 800 людей. Очікувана середня похибка вибірки становить +/-3,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА