12:11 24.12.2013

Солом’янська РДА хоче через суд стягнути збиток із депутатів "Свободи" та інших учасників заворушень

2 хв читати

Солом’янська райдержадміністрація міста Києва в судовому порядку стягуватиме з депутатів ВО "Свобода" та інших учасників заворушень компенсацію шкоди, завданої залі засідань Солом’янської РДА, в якій у вівторок відбувалося засідання Київради.

"Під час сутички, яку влаштували організатори заворушень, було пошкоджено обладнання зали засідань. Вибито вхідні двері, виламано дверну коробку. Розгромлено два крісла, мікрофони, монітор, на який виводяться результати голосування. Пошкоджено стіл президії та звукову апаратуру для озвучування зали", - розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова Солом’янської РДА Максим Луцький.

Він зазначив, що райдержадміністрація пропонує депутатам "Свободи" до кінця дня добровільно відшкодувати завданий збиток. "Інакше вже завтра позов буде в судових органах. І хотів би нагадати депутатам - на судові процеси про стягнення збитку їхня депутатська недоторканність не поширюється", - наголосив М.Луцький.

Як повідомлялося, представники опозиції на чолі з народними депутатами вибили двері до актової зали Солом’янської райдержадміністрації та заблокували проведення сесії Київської міської ради, яку вони вважають нелегітимною. Після цього секретар Київради Галина Герега закрила сесію.

Київрада у вівторок встигла розглянути одне питання - про звернення до киян щодо неприпустимості захоплення адміністративних будівель і заподіяння матеріальної шкоди під час масових акцій. За це рішення проголосували 65 депутатів.

Г.Герега заявила, що більше не має наміру скликати сесію Київради до кінця поточного року. На брифінгу перед початком засідання вона повідомила, що для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери з держбюджету було виділено 130 млн грн, за рахунок яких планувалося виплатити зарплати бюджетникам за листопад і грудень. Крім того, 38 млн грн було виділено для виплати муніципальної надбавки працівникам сфер охорони здоров'я і освіти. За словами Г.Гереги, також не буде виплачено зарплату працівникам КП "Київпастранс" за жовтень, листопад і грудень. Тому вона не виключила зупинення громадського транспорту в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА