12:26 26.12.2013

Пікет будівлі МВС України продовжили представники "Демальянсу"

2 хв читати

Кількасот представників "Демократичного альянсу" прийшли в четвер до будівлі Міністерства внутрішніх справ України в Києві з вимогою незалежного розслідування нападу на активістку, журналістку Тетяну Чорновіл і відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції встановили плакат із графічним зображенням обличчя міністра і підписом: "Кривавого міністра - геть!".

Вони скандують: "Кривавого міністра - геть!" і тримають фотографії Т.Чорновіл, зроблені після її побиття.

Раніше вранці кількасот протестувальників із національними прапорами а також із прапорами опозиційних політичних партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" зібралися біля будівлі МВС у столиці з вимогою об'єктивного розслідування побиття Т.Чорновіл, а також загалом за відставку нинішнього уряду і, зокрема, В.Захарченка. Перед присутніми виступили народні депутати, зокрема від "Свободи" та "Батьківщини".

Акція тривала близько двох годин і завершилася без будь-яких інцидентів. На пам'ятнику героям кінофільму "Місце зустрічі змінити не можна" Жеглову та Шарапову біля входу до будівлі МВС мітингувальники залишили синьо-жовті стрічки та стрічки із символікою ЄС, плакати з фотографіями Т.Чорновіл, а Шарапову забинтували очі.

Декілька народних депутатів від опозиції зустрілися із заступником начальника Головного слідчого управління МВС, який поінформував їх про хід розслідування кримінального провадження щодо нападу на Т.Чорновіл.

Як повідомлялося, невідомі побили Т.Чорновіл у ніч на середу. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі, її "підрізав" автомобіль темного кольору. Невідомі витягнули Т.Чорновіл і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство). У Генпрокуратурі повідомили, що керівництво відомства особисто контролюватиме хід розслідування кримінального провадження щодо побиття журналістки.

Наразі встановлено особи трьох чоловіків, причетних до нападу на активістку, двох із них затримали. З ними проводять слідчі дії.

Т.Чорновіл - відома журналістка і громадська активістка, яка опублікувала низку матеріалів-розслідувань про високопосадовців нинішньої влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА