13:41 27.12.2013

Держлікслужба пропонує зобов'язати аптеки та фармвиробництва мати доступ до Інтернету

1 хв читати

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) пропонує зобов'язати виробників та продавців лікарських засобів мати доступ до мережі Інтернет за місцем їх розміщення та за місцем провадження господарської діяльності.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, відповідний проект змін до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами перебуває на погодженні в Міністерстві охорони здоров'я.

Необхідність цих змін у Держлікслужбі пояснюють упровадженням автоматизованої системи відстеження в обігу лікарських засобів від виробника до кінцевого споживача з використанням маркування (кодифікації) та ідентифікації препаратів.

Як повідомлялося, Україна в 2013 році у рамках реалізації програми впровадження автоматизованої системи обігу лікарських засобів розпочала реалізацію пілотного проекту з маркування кожної упаковки лікарських препаратів унікальним номером і двійковим кодом.

Упровадження другої черги системи в Україні, коли до системи будуть підключені всі оптові (дистриб'юторські) компанії, лікувальні та лікувально-профілактичні заклади, заплановано на 2014 рік.

Поетапне впровадження автоматизованої системи обігу лікарських засобів в Україні, як і Євросоюзі, планується до 2017 року.

Для забезпечення надходження інформації щодо кодування упаковок лікарських засобів на всіх етапах обігу лікарських засобів у режимі онлайн аптечні заклади повинні мати доступ до мережі Інтернет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА