16:44 29.12.2013

Протестувальники вирушили з Межигір'я "в гості" до Медведчука, Азарова та Рибака

2 хв читати

Учасники акції протесту, яка відбулася в неділю на дорозі, що веде до резиденції президента України Віктора Януковича "Межигір'я", наразі формують колони для того, щоб вирушити до садиби екс-глави адміністрації президента, лідера партії "Український вибір" Віктора Медведчука, а потім - до садиби прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", акція протесту на вулиці Вишгородській, що веде до Межигір'я, в с.Нові Петрівці під Києвом минула без ексцесів і провокацій. Кордон правоохоронців, який перегородив вулицю навпроти будинку №124 приблизно за 500м від в'їзду в резиденцію, залишився на місці.

Наразі вся вул.Вишгородська заповнена автомобілями. Протестувальники сідають в автомобілі й автобуси та їдуть.

Незадовго до закінчення акції протесту на дорозі до Межигір'я перед мітингувальниками виступили лідери опозиційних фракцій парламенту.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, зокрема, повідомив, що мітингувальники мають намір пікетувати садиби М.Азарова та голови Верховної Ради України Володимира Рибака.

Він також оголосив вимоги опозиції й учасників Майдану до В.Януковича. "Перша - всі хто бив наших дітей на Майдані, всі хто давав вказівки застосовувати силу, мають відповісти... Друга вимога - тих, кого В.Янукович і його сатрапи посадили до в'язниці, як учасників мирного протесту, необхідно негайно звільнити, згідно з законом, який ми ухвалили в парламенті... Третя - уряд Януковича-Азарова має піти у відставку", - перерахував А.Яценюк.

У разі невиконання цих трьох вимог пікетування резиденції глави держави буде постійним, заявив політик. "Якщо В.Янукович не виконає цих вимог, то наша недільна екскурсія перетвориться на постійний тур і ми безкоштовно запрошуватимемо всю Україну всі 45 млн, і з Донбасу теж", - заявив А.Яценюк.

Лідер партії та парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що проведена в неділю акція є попереджувальною, а наступного разу до Межигір'я прийдуть мільйони.

За його словами, змінити ситуацію в країні може тільки повна зміна влади - дострокові президентські та парламентські вибори. "Ця влада вже хитається, ми продовжуємо свій тиск і ми доб'ємося відставки цього режиму", - зазначив В.Кличко в інтерв'ю журналістам після виступу на мітингу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА