19:46 30.12.2013

Загальний тариф на транспортування газу для споживачів України з січня знизиться на 2,9%

2 хв читати

Загальний тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України з 1 січня 2014 року скоротиться на 2,9% (на 8,6 грн) - із 295,6 грн до 287 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Відповідне рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) України, на засіданні в Києві в понеділок.

Середній розрахунковий тариф на транспортування газу магістральними трубопроводами для ПАТ "Укртрансгаз" збережеться на нинішньому рівні 93,9 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ), розподільними трубопроводами - знизиться на 4,3% (на 8,6 грн), із 201,7 грн до 193,1 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Єдиний в усій Україні загальний тариф на транспортування природного газу є сумою середнього розрахункового тарифу на транспортування газу магістральними трубопроводами та середнього розрахункового тарифу на транспортування газу розподільними трубопроводами.

При цьому середній розрахунковий тариф на транспортування газу магістральними трубопроводами для ДАТ "Чорноморнафтогаз" знизиться на 0,4% (на 0,3 грн) - із 69,9 грн до 69,6 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Середньозважений тариф на постачання природного газу збережено на нинішньому рівні - 43,7 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Крім того, тариф на транспортування природного газу для споживачів, підключених безпосередньо до магістральних газопроводів, із 1 січня 2014 року також залишиться на нинішньому рівні 265,1 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ). Постачання природного газу безпосередньо магістральними газопроводами в обхід розподільних газових мереж здійснюється великим промисловим споживачам - хімічним, металургійним і цементним підприємствам.

Як повідомлялося, НКРЕ з 1 січня 2014 року знизила граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів на 10% - до 3,113 тис. грн за 1 тис. куб. м, а для підприємств, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, - на 29,2%, до 2,448 тис. грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання).

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці та нафтогазовому комплексі, забезпечує здійснення цінової і тарифної політики у цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА