14:53 04.01.2014

"Свобода" вимагає перекваліфікувати кримінальне провадження за фактом побиття Іллєнка та Кізіна з "хуліганства" на "замах на вбивство"

2 хв читати

ВО "Свобода" вимагає перекваліфікувати кримінальне провадження за фактом побиття народного депутата Андрія Іллєнка й адвоката Сидора Кізіна з "хуліганства" на "замах на вбивство".

"Сьогодні міліція трактує цю справу як хуліганство... тут явно людей хотіли вбити", - заявив народний депутат Юрій Сиротюк (фракція "Свобода") на брифінгу в прес-центрі штабу національного спротиву в суботу в Києві.

За його словами, відповідальний за побиття свободівців глава МВС Віталій Захарченко, й він "повинен негайно піти у відставку".

Ю.Сиротюк також повідомив, що "Свобода" вимагає усунення від виконання обов'язків слідчого Говинського, в якого А.Іллєнко був на допиті, і якому було відоме місце й час завершення допиту (після якого неподалік будівлі райвідділу міліції побили А.Іллєнка та С.Кізіна).

Як повідомив народний депутат України Олексій Кайда (фракція "Свобода"), залякування і погрози на адресу свободівців і членів їхніх сімей тривають. Він нагадав про низку підпалів автомобілів активістів ВО "Свобода" і про отримання листів із погрозами.

"Ми вимагаємо якнайшвидше розслідувати всі кримінальні справи", - підсумував О.Кайда.

Як повідомлялося, 3 січня увечері на вул. Прорізній на А. ллєнка та С.Кізіна було скоєно напад. Міліція класифікувала цю подію як хуліганство відповідно до ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України й розпочала кримінальне провадження. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що в А.Іллєнка діагностували струс мозку й численні забої, С.Кізіну "зашили рвану рану правої щоки (5 см)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА