11:20 07.01.2014

Журналістка Чорновол готова до виписки з лікарні - МОЗ

2 хв читати

Журналістка Тетяна Чорновол, побита в ніч на 25 грудня, готова до виписки з лікарні для подальшого амбулаторного лікування, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Стан здоров’я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є стабільним та задовільним. Консиліум лікарів 6 січня констатував, що етап лікування пацієнтки в умовах стаціонару завершено і вона більше не потребує постійного перебування в лікувальному закладі. Тетяна Чорновол може бути виписана додому для подальшого амбулаторного спостереження профільними фахівцями", - йдеться в повідомленні.

Водночас прес-служба зазначає, що журналістка категорично відмовилася від виписки.

Як повідомлялося, Т.Чорновол побили в ніч на 25 грудня. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі, її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники витягнули Т.Чорновол і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), після допиту Т.Чорновол 26 грудня провадження було додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України (завдання тяжких тілесних ушкоджень).

У рамках розслідування правоохоронці затримали підозрюваних у вчиненні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка та його брата Олександра, а також Андрія Насиковського, у квартирі якого ночував у ніч вчинення злочину С.Котенко. Прізвище п'ятого затриманого не зазначено.

27 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні про побиття Т.Чорновол - за рішенням суду О.Храмцова, братів Котенків та О.Насиковського заарештовано до 23 лютого 2014 року.

На О.Храмцова зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке фігурує на записі відеореєстратора автомобіля Т.Чорновол. Водночас деякі ЗМІ з посиланням на друзів підозрюваного повідомляють, що О.Храмцов має алібі, а Porsche Cayenne у нього ще півроку тому придбав С.Котенко, проте виплатив лише частину суми, тому авто все ще зареєстровано на О.Храмцова.

28 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для п'ятого підозрюваного - 34-річного жителя м. Дніпродзержинська (Дніпропетровська обл.), який працював в охоронній структурі. З його свідчень виходить, що він особисто брав участь у побитті Т.Чорновол. Затриманий також розповів, що приїхав до Києва купувати автомобіль Porsche Cayenn.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА