11:30 13.01.2014

Мінкультури вказало главі УГКЦ на порушення священиками, які звершують богослужіння на Майдані, закону про свободу совісті

2 хв читати

Керівництво Міністерства культури України звернулося до глави Української греко-католицької церкви, верховного архієпископа Києво-Галицького Святославова (Шевчука) з проханням забезпечити додержання законодавства про проведення публічних богослужінь та вказало на те, що священики повинні мати дозвіл на звершення служінь у таких місцях, як майдан Незалежності в Києві.

"У засобах масової інформації активно поширюються повідомлення та сюжети про релігійну діяльність, яку у порушення вимоги законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкві на майдані Незалежності міста Києва протягом грудня минулого року і на початку 2014 року. Особливе занепокоєння викликає те, що систематичне ігнорування чинного законодавства з боку окремих ієреїв підтримує начебто священноначаліє УГКЦ", - йдеться в листі, підписаному першим заступником міністра культури Тимофієм Коханом, на ім'я глави УГКЦ, фотокопію якого розповсюдив журналіст Мустафа Найєм (датується 3 січня 2014 року).

У Мінкультури нагадали, що згідно з вимогами ст. 21 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії без відповідних дозволів можуть проводитися лише в культових спорудах і на прилеглій території, в місцях паломництва, квартирах і будинках громадян і деяких інших місцях (на кладовищах, у місцях окремих поховань і крематоріях).

"В інших випадках, згідно з чинним законодавством, публічні богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії проводяться кожного разу з дозволу відповідної місцевої державної адміністрації, яка нині відсутня", - наголошується в листі.

У документі зазначено, що недотримання таких приписів може стати підставою для порушення перед судом питання щодо припинення діяльності відповідних релігійних організацій.

"Міністерство культури України офіційно звертається до Вас - забезпечити безумовне додержання законодавства України релігійними організаціями, які входять до складу Української греко-католицької церкви", - наголосив автор листа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА