20:01 13.01.2014

Вандали залили білою фарбою арт-об'єкт "Тінь Пушкіна" на Дерибасівській в Одесі

1 хв читати

Невідомі залили білою фарбою арт-об'єкт "Тінь Олександра Сергійовича Пушкіна" на розі вулиць Дерибасівської та Рішельєвської в Одесі, передає кореспондент "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

У відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Одеській області кореспондентові "Інтерфакс-Україна" повідомили, що заява про інцидент вже надійшла до міліції, і за цим фактом буде проведено перевірку.

Автор арт-об’єкта, скульптор Олександр Князик повідомив, що "Тінь" підлягає відновленню, і наразі її намагаються відмити за допомогою розчинника.

Як повідомлялося, арт-об'єкт "Тінь Олександра Сергійовича Пушкіна" з'явився в Одесі у вересні 2013 року. Відкриття "Тіні" стало одним із заходів фестивалю "Пушкінська осінь".

"Тінь" є гротескним, повністю чорним зображенням Пушкіна на тротуарній плитці завдовжки понад 2 метри. Місце розміщення "Тіні" - одна з адрес, за якою поет мешкав в Одесі за часів свого перебування в засиланні в 1823-1824 рр.

Автори ідеї нового арт-об’єкта - Олег Борушко та Олег Губар; скульптори - Олександр Князик і архітектурна група "ЛИК" - Ігор Коновалов і Роман Топилов.

Перед відкриттям "Тіні" противники арт-об’єкта провели свою акцію, повідомивши, що, "розмістивши Пушкіна на тротуарі, міська влада втоптала у бруд великого російського поета".

Багато з противників "Тіні", серед яких здебільшого представники проросійськи налаштованих політичних і громадських організацій, обіцяли знищити арт-об'єкт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА