20:31 13.01.2014

Азаров вимагає провести медогляди школярів до 10 квітня

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення повністю провести медичні огляди школярів до 10 квітня, повідомляє департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну.

"Усі діти повинні пройти медичні огляди. Тут не повинно бути вибірковості. Це не просто робота медиків. Це здоров’я дітей. І треба допомогти батькам, особливо з сімей, які перебувають в певних складних життєвих обставинах", - заявив у понеділок прем'єр після заслуховування на оперативній нараді інформації Міністерства охорони здоров'я про те, що на сьогодні перевірено стан здоров'я у 96,5% школярів.

М.Азаров наголосив, що медогляди мають виявляти захворювання на ранніх стадіях, тоді, коли симптоми недуг можуть лише фахівці.

"Рання діагностика допомагає зберегти здоров’я дітей. Саме тому уряд минулого року, після тривалого обговорення, ухвалив рішення повернути проведення обов’язкових медичних оглядів школярів як у медичних закладах, так і в школах. Для цього створені медично-педагогічні комісії, які за згодою батьків перевіряють здоров’я дітей, виїжджаючи безпосередньо в навчальні заклади", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уряди зазначили, що особливо актуальні такі виїзди у віддалені населені пункти. На сьогодні в Україні є 4500 сільських шкіл, де навчаються менше ста дітей у кожній. Переважно вони розташовані у віддалених невеликих населених пунктах, де немає поліклінік, і медогляди в школах – реальна можливість повноцінно перевірити здоров’я школярів, не витрачаючи коштів і часу на поїздки до райлікарень.

За інформацією МОЗ, профілактичні заходи дають досить серйозні результати. Зокрема, завдяки виявленню на ранніх стадіях і вчасному лікуванню вдалося загалом у середньому на 15% знизити рівень захворюваності в школярів органів зору та слуху, опорно-рухового апарату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА