18:32 15.01.2014

Львівський оргкомітет ВО "Майдан" обурений великою присутністю політичних партій в об'єднанні

2 хв читати

Представники львівського оргкомітету ВО "Майдан" називають неприйнятними методи формування органів ВО "Майдан" "за вказівкою згори" та шляхом призначення їх керівництва виключно політичними партіями.

"Спосіб формування ініціативної групи політичними партіями (саме партії чомусь висували і представників громадськості та студентства) призвів до того, що переважну більшість ініціативної групи становлять партійці, що не відображає думки громадськості, яка бачить у політичних партіях своїх партнерів, а не домінанту", - наголошено в заяві оргкомітету зі створення Львівської обласної організації ВО "Майдан", оприлюдненій у середу.

Як розповів на прес-конференції член оргкомітету Олег Кузан, рішення про поіменний склад ініціативної групи зі створення львівського "Майдану" було ухвалено в Києві без участі представників із Львівської області, причому кандидатури висували тільки політичні партії з парламентської опозиції, а громадські організації та студенти опинилися поза процесом.

"З 11 членів ініціативної групи семеро належать до партій або близькі до них. Я розумію, що ініціативна група займається робочими питаннями, але вже тепер формується певний формат роботи", - сказав О.Кузан.

За словами активістки львівського Євромайдану Софії Федини, на початку січня львів'яни звернулися з ініціативами до ради ВО "Майдан", зокрема, про рівне представництво студентів, громадських організацій і партій, але відповіді на ці пропозиції так і не надійшли.

"Ігнорування ініціативи "знизу" ніяк не сприятиме формуванню широкої громадської організації, яка зможе об'єднати у своїх лавах усіх без винятку українців, котрі прагнуть змін у нашій країні та реалізації європейського вибору України", - сказала С.Федина.

За її словами, у п'ятницю, 17 грудня, до Львова для переговорів приїде представник ради ВО "Майдан" із Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА