10:04 16.01.2014

Україна планує введення з 2015 р. електронних учнівських і студквитків із платіжним інструментом

2 хв читати

Україна має намір із 1 січня 2015 року розпочати виготовлення електронних студентських квитків на базі Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) Національного банку України (НБУ).

Це закріплено наказом Міністерства освіти і науки України №1474 від 25 жовтня 2013 року, заюстованим 31 грудня 2013 року під №2245/24777 "Про затвердження положення про студентські (учнівських) квитки державного зразка".

Згідно з документом, його розроблено, зокрема, згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти" (ЄДЕБО), з метою впорядкування процедури замовлення, видачі та обліку студентських і учнівських квитків державного зразка.

Новий студентський (учнівський) квиток держзразка буде електронним документом, що містить персональні дані про студента вищого або учня професійно-технічного навчального закладу, який формується на підставі внесеного до ЄДЕБО замовлення на створення квитків і виготовлення їх карток та частково відтворений на пластиковій картці встановленого зразка, яку може бути використано для електронної ідентифікації особи, підтвердження права на пільгу та як платіжний інструмент.

Виконавцем замовлення на створення квитків і виготовлення їх карток можуть бути особи, які отримали статус інформаційно-виробничого вузла та відповідають вимогам платіжних систем у разі виробництва і персоналізації платіжних карток.

Навчальний заклад визначає і змінює термін дії квитка та його картки, який не може перевищувати терміну навчання студента (учня) в навчальному закладі.

Навчальний заклад може ініціювати процедуру блокування квитка за його номером шляхом формування і надання уповноваженому органу інформації в електронному вигляді у разі відрахування студента, надання йому академічної відпустки, втрати ним квитка.

Студент (учень) може використовувати квиток як технічний засіб для електронної ідентифікації своєї особи, прав на пільги, у зокрема щодо пільг на проїзд, і доступу до банківського рахунку.

Картку може бути виконано із вбудованими чип-модулями або з вмонтованими чип-модулями і магнітною смужкою.

Як повідомлялося, студенти та учні профтехучилищ зможуть купувати квитки за половину їх вартості для проїзду в загальних, плацкартних вагонах, вагонах другого та третього класів усіх категорій потягів приміського і міжміського сполучення й усіх вагонах регіональних потягів у разі, коли статус студента буде підтверджено даними в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні та наголошують на необхідності участі РФ у таких зусиллях, як Саміт миру

УКРАЇНА РОЗПОЧАЛА ПЕРЕГОВОРИ З НИЗКОЮ КРАЇН, ЯКІ ВИСЛОВИЛИ ЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ У ПРОВЕДЕННІ ДРУГОГО САМІТУ МИРУ, - ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Зеленський: Ми зробили правильний вибір, коли винесли на Саміт миру пункти щодо ядерної, продовольчої та гуманітарної безпеки

80 держав і чотири організації підтримали підсумкове комюніке Глобального саміту миру

Салліван про "мирну ініціативу" Путіна: це суперечить Статуту ООН, моралі, елементарному здоровому глузду

Залишається одне ключове питання: як і коли Росія може бути включена в цей процес - президент Швейцарії на завершення Саміту миру

Держсекретар Святого престолу на Саміті миру: Ватикан пропонує своє посередництво у вирішенні гуманітарних питань

Глава МЗС Мексики запропонувала перевести переговори учасників Саміту миру щодо України під егіду ООН

Зеленський обговорив із президентом Кіпру кроки з реалізації Формули миру та питання переговорів про вступ України до Євросоюзу

Вселенський патріарх Варфоломій: Мовчати перед жорстокістю війни - ганьба, ми всі за справедливий і міцний мир у суверенній Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА