16:11 16.01.2014

Екс-глава Мінфіну Пинзеник оцінює дефіцит держбюджету-2014 у 200 млрд грн

2 хв читати

Ухвалений Верховною Радою державний бюджет України на 2014 рік може мати катастрофічні наслідки для країни, вважає екс-міністр фінансів України, народний депутат (фракція "УДАР") Віктор Пинзеник.

Як повідомляє прес-служба депутата, в проголосованому бюджеті навіть "не пахне" балансом. Цей документ, за його оцінкою, містить рекордну за всі часи незалежності незбалансованість, масштаби якої стають критичними.

Дефіцит бюджету В.Пинзеник оцінив у 200 млрд грн.

Він назвав складові дисбалансу бюджету: формально зафіксована в "покращеному" варіанті бюджету цифра дефіциту в 70 млрд грн; завищені доходи в сумі щонайменше 30 млрд грн.

Депутат також зазначив, що закон передбачає збільшення доходів загального фонду з 291,6 млрд грн до 347,5 млрд грн, або на 56 млрд грн (+20%). Це майже у 20 разів більше за приріст, отриманий минулого року (у 2013 році приріст доходів становив 3 млрд грн, або 1%), констатував В.Пинзеник.

За його словами, частину видатків бюджету взагалі не відображено в таблиці видатків, зате вони є в текстовій частині, хоча від цього не перестають бути видатками (20 млрд грн).

За підсумками трьох складових сума дефіциту становить 120 млрд грн, порахував В.Пинзеник. До цього числа він додав ще один новий "дефіцитний сюрприз" - набуття чинності законами, що протягом багатьох останніх років постійно зупинялися під час ухвалення чергового бюджету.

"Уперше в законі про бюджет 2014 року ці закони не зупинені. Але кошти на їх виконання (а за оцінками, це ще близько 70 млрд грн) закласти в закон про держбюджет теж "забули", - констатував депутат.

За його словами, закон має низку інших елементів дисбалансу, що дають підстави оцінити дефіцит у 200 млрд грн.

В.Пинзеник зазначив, що дія ухваленого держбюджету-2014 матиме катастрофічні наслідки для країни. "Краще взагалі не мати бюджету, ніж мати схвалений сьогодні закон, що не несе нічого доброго країні", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА