08:49 20.01.2014

Уранці в понеділок протистояння між мітингувальниками та міліцією триває у вигляді точкових атак

2 хв читати

Ніч на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" в Києві з неділі на понеділок минула в позиційній боротьбі між протестувальниками та міліцією.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", впродовж ночі правоохоронці то наступали вперед, то змушені була відступати на кілька десятків метрів під натиском протестувальників.

На 7.00 ситуація досить спокійна. На ранок понеділка понад 100 осіб продовжують перебувати на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" в Києві, де більше ніж 15 годин триває протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями. Міліція відійшла від лінії спалених автобусів назад приблизно на 100 м і стоїть, прикрившись щитами. Вся лінія між спаленими автобусами й кордоном правоохоронців зі щитами залита піною.

Сторони час від часу обмінюються точковими нападами. Під бій металевих палок об порожні бочки мобільні групи час від часу вибігають уперед і закидають міліцію камінням і коктейлями Молотова. Правоохоронці при наближенні активістів починають вести активний вогонь гумовими кулями. Незалежно від активності протестувальників час від часу кидають у їхній бік світлошумові гранати. Також міліціонери розпорошили в бік мітингувальників газ. При цьому активних наступальних дій немає.

Біля правоохоронців лежить пожежний брандспойт, який безперервно ллє воду просто на проїжджу частину. Проїзд вул. Грушевського повністю заблокований згорілими автобусами, які через поливання водою примерзли до бруківки.

У Києві наразі 10 градусів морозу.

Проїзд Парковою дорогою заблокований легкими барикадами. Протестувальники розібрали тротуари в багатьох місцях.

Самих активістів у районі Європейської площі не так багато - близько 1,5 тис. Вони досить широко розосереджені, деякі з них займають позиції на навколишніх пагорбах.

Як повідомлялося, під час сутичок постраждали понад 70 міліціонерів, 49 госпіталізовані, спалено чотири автобуси та два автомобілі. Постраждали також кількадесят мітингувальників. Затримано близько десятка активних учасників нападів на правоохоронців у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА