12:55 20.01.2014

Власенко проходить у кримінальному провадженні про незаконне позбавлення волі Окунської як свідок - адвокат

2 хв читати
Власенко проходить у кримінальному провадженні про незаконне позбавлення волі Окунської як свідок - адвокат

Захисника екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка викликали на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

"На сьогодні Сергія Власенка викликали до Генпрокуратури", - повідомив журналістам на брифінгу перед Головним слідчим управлінням Генпрокуратури адвокат Олександр Плахотнюк у понеділок.

Водночас, за словами адвоката, матері С.Власенка стало погано, тому захисник екс-прем'єра вимушений був скасувати всі заходи.

"Я зараз заніс заяву до слідчого стосовно того, щоб перенести допит, оскільки С.Власенко не прийде сьогодні у зв'язку з хворобою матері. Ви знаєте, що існує друге кримінальне провадження стосовно С.Власенка, це провадження відкрито за тими самими епізодами, за якими вже було ухвалено рішення й закрито кримінальну справу. Нічого нового", - розповів О.Плахотнюк.

Він додав, що це кримінальне провадження відкрито щодо незаконного тримання людини. "Це безпосередньо пов'язано з тим, що правоохоронні органи намагаються будь-яким способом під виглядом кримінальних проваджень перешкоджати йому здійснювати такий захист (захист Ю.Тимошенко - ІФ)", - наголосив юрист.

Він також поінформував, що С.Власенка у цій справі на допит викликали як свідка.

Як відомо, Головне слідче управління Генеральної прокуратури України внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення Сергієм Власенком стосовно своєї колишньої дружини Наталії Окунської незаконних дій. Дії С.Власенка кваліфікуються за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Частина 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) стосується діянь, вчинених щодо малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу. Караються обмеженням волі терміном до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін.

У березні 2013 року Вищий адміністративний суд України позбавив С.Власенка депутатських повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА