15:16 20.01.2014

Співробітників "Голосу України" змушують публікувати закони від 16 січня всупереч обіцянкам влади припинити їх публікацію - депутат Павловський

2 хв читати

Народний депутат Андрій Павловський (фракція "Батьківщина") стверджує, що співробітникам офіційної газети "Голос України" "дають команду" оприлюднювати ухвалений парламентом 16 січня Закон, усупереч обіцянці президента Віктора Януковича призупинити друк документів.

"Щойно передзвонили журналісти "Голосу України" з повідомленням про те, що незважаючи на обіцянки Януковича призупинили друк драконівських законів, їх змушують ставити ці диктаторські закони на друк! Черговий раз Янукович прогнав порожняк", - написав депутат на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він також додав: "Проте фактично це означає зрив переговорів".

Раніше в ЗМІ з посиланням на слова А. Павловського з'явилася інформація про те, що влада погодилися не публікувати закони, які парламент ухвалив на засіданні 16 січня. Ці закони мають набути чинності після публікації. Депутат також зазначив, що умовою початку переговорів влади та опозиції є скасування цих законів.

Верховна Рада 16 січня ухвалила держбюджет України на 2014 рік, а також низку законів без обговорення. Більшість документів ухвалювали без обговорення, шляхом підняття рук. Тексти деяких законів стали доступні лише після того, як депутати за них проголосували.

У фракції Партії регіонів вказали на те, що опозиція перешкоджала нормальному голосуванню, зокрема депутати опозиційних фракцій забирали картки для голосування у колег із парламенту. Опозиція заявила, що закони ухвалено з порушенням Регламенту Верховної Ради, а їх суть охарактеризувала як "державний переворот".

Серед ухвалених парламентом законів - так званий закон Олійника-Колесніченка, згідно з яким, зокрема, визначено порядок реєстрації та функціонування громадських організацій - "іноземних агентів"; введено кримінальну відповідальність за наклеп і екстремістську діяльність, а також за втручання в роботу інформаційних ресурсів органів держвлади; посилено кримінальну відповідальність за масові заворушення, блокування та захоплення будівель тощо.

Ухвалення цих законів викликало негативну реакцію західних політиків та офіційних осіб, а також міжнародних правозахисних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА