08:48 21.01.2014

Офіційна преса опублікувала пакет законів, ухвалених ВР 16 січня

2 хв читати

Закони України, ухвалені Верховною Радою 16 січня, які спричинили протести серед опозиції та громадськості, опубліковано в парламентській газеті "Голос України" та в урядовому виданні "Урядовий кур'єр" у номері за вівторок, 21 січня.

Так, в офіційній пресі опубліковано текст закону про державний бюджет України на 2014 рік.

Закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка набуває чинності наступного дня після публікації в офіційній пресі, крім підпункту 5 пункту 18 розділу I закону, який набуде чинності з 1 травня 2014 року.

Закон про зміни до регламенту Верховної Ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання або арешт народних депутатів, які скоїли злочин, набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Закон "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі" набуває чинності через місяць з дня його публікації.

Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набуває чинності через 6 місяців від дня його публікації.

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада по 26 грудня (набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації, і підлягає виконанню впродовж 1 місяця).

Закон "Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Закон, який вводить відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Закон, що змінює Кримінальний кодекс у частині відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашистів і їхніх прибічників набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Закон, який вносить запропоновані урядом правки до Податкового кодексу, що відновлюють звільнення імпорту природного газу в Україну від податку на додану вартість, призупинене наприкінці 2013 року, набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА