20:00 23.01.2014

ДПтС готова доправити Тимошенко до суду, якщо "вона нарешті прослідує до автомобіля конвою"

2 хв читати

У Державній пенітенціарній службі (ДПтС) України заявляють, що готові до доправлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на судове засідання у справі про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Готовність пенітенціарної служби і неодноразові спроби все ж вивезти засуджену Ю.Тимошенко до суду вже протягом майже двох років спостерігає вся країна. Кожного разу керівництво колонії вживає вичерпних заходів щодо підготовки етапування. Зокрема, керівник Качанівської колонії неодноразово особисто буквально умовляв засуджену не порушувати закону і виконати вимогу суду - тобто, прибути на засідання", - повідомляє прес-служба ДПтС у четвер.

У повідомленні зазначено, що Ю.Тимошенко жодного разу не погодилася на етапування, "більше того неодноразово погрожувала колонії позовами до Європейського суду, у разі, якщо її хоча б спробують етапувати. Керівництво ж закладу, у свою чергу, неодноразово відзначало недопущення застосування ані тиску, ані примусу до засудженої Ю.Тимошенко.

"Відповідно, якщо вона все ж має намір виїхати до суду, а її заяви в ЗМІ не є черговим популізмом, і вона нарешті прослідує до автомобіля конвою, пенітенціарна служба готова реалізувати доставку засудженої до суду", - наголошує прес-служба.

Київський районний суд Харкова 24 січня планує провести чергове засідання з розгляду справи проти Ю.Тимошенко про діяльність корпорації "ЄЕСУ".

У рамках справи екс-прем'єру пред'явлено обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Попереднє засідання у справі відбулося 19 квітня 2012 року без Ю.Тимошенко. Відтоді суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що вона відмовлялася брати участь у засіданні, навіть у режимі відеоконференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА