12:41 24.01.2014

Суд звільнив останнього затриманого за заворушення на Банковій Ярослава Притуленка - ТБ

2 хв читати

Останнього затриманого за заворушення на вулиці Банковій, 1 грудня, який перебував у СІЗО, Ярослава Притуленка відпустили на волю згідно із законом про амністію.

Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю, повідомляє "5 канал".

Як раніше повідомлялося, 1 грудня після жорстокого побоїща на вул. Банковій у Києві затримали дев’ятьох людей, зокрема і журналіста В.Гарагуца. Згодом затримали В.Кадуру, якого підозрюють у керуванні грейдером під час інцидентів. Згодом більшість затриманих відпустили на волю, проте справи проти них закрито не було.

Закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" ухвалила Верховна Рада, президент Віктор Янукович підписав його, й документ набув чинності 26 грудня. Закон звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набуття чинності законом.

Водночас на засіданні 8 січня Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання адвоката заарештованого у зв'язку з подіями 1 грудня Я.Притуленка про вжиття заходів щодо його звільнення з-під варти та закриття кримінального провадження стосовно нього, оскільки, за словами прокурора в процесі, "нині у рамках чинного законодавства не передбачено механізм реалізації закону, що унеможливлює застосування його на практиці".

16 січня Верховна Рада ухвалила закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зборів, що відбувалися з 21 листопада по 26 грудня 2013 року. Закон зобов'язує закрити кримінальні провадження, в яких жодній особі не повідомлено про підозри. Звільнення учасників акцій від кримінальної відповідальності та покарань покладається на суди, а в частині закриття кримінальних проваджень - на органи прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА