13:02 05.02.2014

Лівійський суд 10 лютого розпочне повторний розгляд справи 19 громадян України, підозрюваних у пособництві Каддафі, - МЗС

1 хв читати
Лівійський суд 10 лютого розпочне повторний розгляд справи 19 громадян України, підозрюваних у пособництві Каддафі, - МЗС

Лівійський суд розпочне повторний розгляд справи 19 громадян України, яких було затримано ще в серпні 2011 року за підозрою в пособництві режиму Муаммара Каддафі.

"У січні посольство України в Тріполі отримало офіційну інформацію від лівійського суду про те, що засідання призначено на 10 лютого поточного року", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, українські дипломати регулярно відвідують групу українців і забезпечують їх усім необхідним. У МЗС зазначили, що умови тримання затриманих задовільні, скарги на стан здоров'я не надходять.

Як відомо, Вищий військовий суд Лівії в серпні 2013 року скасував вирок 19 громадянам України, засудженим до десяти років позбавлення волі, і передав справу на розгляд до суду загальної юрисдикції. Вирок українцям ухвалив у червні 2012 року Військовий суд Тріполі. Тоді ж один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і троє білорусів отримали по десять років ув'язнення.

27 серпня 2011 року лівійський повстанський батальйон "Какаа" затримав громадян Білорусі, України та Росії. Усій групі висунуто обвинувачення у відновленні військової техніки, яку використовував режим М.Каддафі для "знищення лівійського народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА