19:40 05.02.2014

Яценюк не проти очолити Кабмін, але за умови його формування з представників опозиції

2 хв читати

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк готовий очолити уряд України тільки за умови формування Кабінету Міністрів із представників опозиції та в разі повернення до Конституції в редакції 2004 року.

"Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді обіймуть представники опозиції. В цей дуже скрутний час для моєї країни, охопленої економічною кризою, ... ми переконані, що опозиція впорається з управлінням країною і зможе побудувати мости в умовах розбрату в країні. Це дуже ризиковано. Але йдеться не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, щоб урятувати країну", - заявив він в інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому в середу.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи піде він на такий крок за умови, що буде нова Конституція, А.Яценюк зауважив: "Ми готові зробити це на базі нової-старої Конституції 2004 року. Якщо уряд формуватиметься в парламенті, щоб ми мали гарантії, що цей уряд не буде призначений на три місяці або три тижні. Цей уряд має отримати можливість здійснити реальні зміни".

Політик також озвучив план опозиції в ситуації, що склалася: "Ми маємо короткостроковий і довгостроковий плани. Довгостроковий передбачає підготовку нового проекту Конституції та ухвалення цього документа до вересня. У короткостроковій перспективі ми домагатимемося повернення до Конституції 2004 року як тимчасового рішення до того моменту, коли ми ухвалимо нову Конституцію. Має відбутися перехід до парламентсько-президентської республіки. На цих умовах має бути створений новий уряд, який буде підзвітний і готовий керувати країною в цей складний час".

Водночас А.Яценюк висловив думку, що президент України Віктор Янукович "не готовий відмовлятися від безмежної влади".

Як повідомлялося, 25 січня В.Янукович запропонував А.Яценюку посаду прем'єр-міністра, а лідерові фракції "УДАР" Віталієві Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Пізніше А.Яценюк заявив, що опозиція не приймає, але й не відмовляється від цієї пропозиції.

27 січня В.Кличко заявив, що не бачить себе в новому складі Кабінету Міністрів України.

28 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку. Цього самого дня президент прийняв цю відставку й доручив Кабміну продовжувати працювати до початку роботи новосформованого уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА