14:03 14.02.2014

"Укрзалізниця" спростовує інформацію про неякісне обслуговування потягів Hyundai

2 хв читати
"Укрзалізниця" спростовує інформацію про неякісне обслуговування потягів Hyundai

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію про неякісне обслуговування потягів виробництва корейської компанії Hyundai Rotem.

Як зазначається в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці", згідно з контрактом держпідприємства "Українська залізнична швидкісна компанія" (УЗШК) і Hyundai Corporation, десять придбаних у 2012 році потягів Hyundai перебуватимуть на сервісно-технічному обслуговуванні корейських фахівців до листопада 2017 року.

Згідно з умовами контракту, Hyundai Rotem виконує сервісно-технічне обслуговування поїздів та їх ремонт відповідно до встановленого виробником регламенту. Спеціалісти Hyundai Rotem перед відправленням поїздів у рейс на кожен із них оформляють чек-лист якості виконаної роботи із гарантією безпечного курсування поїзда. У свою чергу УЗШК забезпечує локомотивні та поїзні бригади (стюардів) для експлуатації електропоїздів, роботи з екіпірування потягів (очищення санвузлів, заправлення водою і піском тощо), належний санітарний стан потягів і послуги харчування пасажирів на шляху прямування спільно з кейтеринговою та клінінговою компаніями.

Як наголошує відомство, стан залізничної інфраструктури України відповідає вимогам правил технічної експлуатації на залізницях України, про що свідчать регулярні огляди фахівцями технічних пристроїв, колійного господарства, контактної мережі, пристроїв СЦБ та зв’язку. "Це також підтверджується безпечним курсуванням та експлуатацією поїздів формування країн Європи та СНД, а також поїздів формування Укрзалізниці, зокрема рухомого складу чеської компанії Škoda Vagonka", - зазначає прес-служба.

Як повідомлялося, виявлена технічна несправність одного з потягів "Інтерсіті+" призвела до того, що компанія Нyundai Rotem спільно з УЗШК 12 лютого вирішили з метою безпеки пасажирів тимчасово припинити експлуатацію всіх десяти потягів.

Комплексний технічний огляд електропоїздів здійснять корейські фахівці.

За словами першого заступника голови "Укрзалізниці" Миколи Сергієнка, йдеться про несправність тримальної конструкції кузова потяга. Він також повідомив, що потяги можуть повернутися в експлуатацію цього місяця.

Для заміни потягів Нyundai на маршруті Київ-Харків планується тимчасово задіяти двосистемні потяги Skoda і потяги локомотивної тяги "Україна-2" виробництва Крюківського вагонзаводу, на інших маршрутах - потяги з локомотивною тягою сформовано з СВ і купейних вагонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА